Novosađanka odbila da vakciniše dete, kažnjena sa 30.000 dinara

Novosađanka odbila da vakciniše dete, kažnjena sa 30.000 dinara

Novosađanka zasad jedina udarena po džepu zbog obavezne imunizacije deteta koju je izbegla. Majka se pravdala da je htela da sačeka da beba poraste, prenose "Večernje novosti".

Majka bebe stare nepunih godinu dana oglašena je odgovornom i u Prekršajnom sudu u Novom Sadu i kažnjena sa 30.000 dinara, jer nije želela da njeno dete primi vakcinu. Ova Novosađanka, zasad jedina sankcionisana, u ordinaciji Doma zdravlja je potpisala da odbija obaveznu iminuzicaju deteta, posle čega je protiv nje sanitarna inspekcija podnela prekršajnu prijavu, prenose "Večernje novosti". 

U sudnici majka nije poricala da je odbila da njeno dete bude vakcinisano i da je o tome potpisala izjavu. Pravdala se da joj, nije bila namera da beba uopšte ne primi vakcinu, već da tu obavezu odloži na neko vreme. U svoju odbranu je navela i to da nije bila spremna da tog dana beba primi vakcinu, smatrajući da je još mala i da bi to učinila kasnije. Majka je kako prenose "Večernje novosti" rekla da nije znala da zbog odluke donete u tom trenutku, protiv nje može biti podneta prekršajna prijava

U Prekršajnom sudu u Novom Sadu, od početka godine do 1. juna, primljena su 235 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nevakcinisanja dece. Prijave protiv roditelja je podneo Pokrajinski sekreterijat za zdravstvo, Odeljenje za sanitarnu inspekciju u Novom Sadu.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan