"NOVOSADSKA TOPLANA": Ponovna isporuka grejanja tehnički neizvodljiva

"NOVOSADSKA TOPLANA": Ponovna isporuka grejanja tehnički neizvodljiva

Nakon što je javljeno da je, zbog veoma niskih tempratura za ovo doba godine, više toplana u Srbiji iznova počelo s radom, iz Centra za odnose s javnošću u JKP "Novosadska toplana" stiglo je saopštenje koje vam prenosimo u celosti.

– Nakon što su se stekli uslovi definisani Odlukom o proizvodnji, distribuciji i snabdevanju toplotnom energijom iz Toplifikacionog sistema Grada Novog Sada (zvanično izmerena temperatura spoljašnjeg vazduha u periodu od 19. do 21. aprila u 21 čas viša od +12ºC), 22. aprila 2019. godine završena je grejna sezona 2018/2019.

Odmah po završetku grejne sezone, u skladu sa Odlukom, pristupilo se pripremnim radnjama za radove na remontu i revitalizaciji tehničkog sistema, kako bi sve u potpunosti bilo spremno za oktobar 2019. godine, odnosno za početak naredne grejne sezone.

Naime, otpočeti su radovi na toplotnim izvorima, tačnije na kotlovskim postrojenjima, dok su radovi na rekonstrukciji Toplane "Jug" intenzivirani, gde je u planu i izgradnja kogeneracionog postrojenja. Takođe, pojačana je i dinamika radova na sanaciji vrelovodne mreže. U toku su radovi na 4 lokacije u gradu na rekonstrukiciji dotrajalih deonica, a za petak, 10. maj planiran je početak radova na vrelovodu u samom gradskom jezgru.

S obzirom da je JКP "Novosadska toplana" uveliko otpočelo s investicionim radovima, kao i sa radovima na remontu i revitalizaciji delova toplifikacionog sistema, tehnički je neizvodljivo da se iznova otnpočne isporuka toplotne energije za grejanje. Čak i kada bi bila doneta takva odluka, s isporukom bi, zbog pomenutih radova, moglo da se krene najranije za 5 do 6 dana, što bi svakako ostavilo posledice i po stabilnost i ispravnost sistema, a samim tim i po nesmetan i pravovremen početak grejne sezone 2019/2020. godine. 

– Važno je napomenuti da ponovno pokretanje kotlova i isporuka toplotne energije za grejanje nije pitanje ničije slobodne volje ili lične odluke, već pitanje postupanja u skladu sa odgovornim planiranjem vremena za obavljanje svih neophodnih radnji kako početak naredne zvanične grejne sezone ne bi bio doveden u pitanje – kaže se na kraju saopštenja Centra za odnose s javnošću u JKP "Novosadska toplana". 

Oceni vest:
0
20

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 426 dana i 12 sati

  Treba da vas bude sramota!!! Placamo grejanje tokom cele godine, a vi niste u stanju da osmislite resenje za ovakve situacije. Sa druge strane, predstavljate se “kao” ozbiljna firma koja krece u radove i remont odmah nakon grejne sezone, a deca nam se smrzavaju i u skolama i u stanovima, dok racuni za struju rastu i rastu! Sran vas bilo!!!

  Oceni komentar:
  0
  41
 • DUŠANKA

  pre 426 dana i 11 sati

  Ma da, vredno su radili za katolički, pa potom za pravoslavni Uskrs, a onda i za Prvi maj, samo da bi novosadjanima mogli da isporučuju polugrejanje najesen! a cele se zime nismo pošteno zagrejali, osim za Novu godinu!

  Oceni komentar:
  0
  28
 • Aca

  pre 426 dana i 10 sati

  Ma ne zanima me, plaćam cele godine i hoću to što plaćam!!!!! SRAMOTA U 21 VEKU I HLADAN STAN JOŠ IM PLAĆAMO CELE GODINE!

  Oceni komentar:
  0
  23
 • миљана жарковачки

  pre 425 dana i 20 sati

  Bezobrazluk! Kako smo svi čitali i slušali na tv vremensku prognozu i znali da će biti izuzetno hladno i za Đurđevdan, samo stručnjake iz NS toplane to nije zanimalo. Gledali su da što više uštede ne grejući , a da od nas naplate kao da su nas grejali. A gradska vlast nesposobna! O čemu brine? NESPOSOBNI

  Oceni komentar:
  0
  11
 • Snezana

  pre 425 dana i 6 sati

  Oni su trebali da pogledaju prognoze, pa da tome prilagode remont, isto kao sto i mi rasporedjujemo sredstva kad u sred leta placamo racune. Ovo bi znacilo da kad krenem da krecim stan mogu da obustavim placanje.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • ime vase upisite

  pre 424 dana i 19 sati

  Nije problem samo sada, celu zimu je lose grejanje u pojedinim zgradana na Novom Naselju i Detelinari. To je ono sto znam. Radijatori su mlaki, to je nista. U stanovima bez dogrevanja bude oko 15 stepeni. Tako to traje godinama. Sve najgore zelim svima u toplani

  Oceni komentar:
  0
  3
 • danilo

  pre 424 dana i 18 sati

  Da boga da POCRKALI - Što pre i do poslednjeg!

  Oceni komentar:
  1
  1