Novosadski džez festival u SNP-u od 16. do 19. novembra

Novosadski džez festival u SNP-u od 16. do 19. novembra

24. Novosadski džez festival biće održan od 16. do 19. novembra na sceni "Pera Dobrinović" u Srpskom narodnom pozorištu, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Ovogodišnji festival trajaće četiri koncertne večeri, a još dva dana će biti u znaku džeza. Naime, 14. novembar biće otvorena izložba Aleksandra Plačkova, nakon čega će koncert održati Ivan Švager, a 15. novembar namenjen je najmlađima jer će dečije radionice u Klubu "Trbina mladih" držati Jovana Dobrijević i Jelena Dopuđ, te će mlađana publika nešto više saznati o džez muzici i džez kulturi.

Selektor festival Vitomir Simurdić je istakao da se vodio ključnom idejom da pravi festival po programima, a ne po izvođačima. Prema njegovim rečima, festival otvara Big bend RTS-a sa Stjepkom Gutom kao liderom, a izvodiće program u čast Teda Džonsa dok će drugi koncert u 21 sat izvesti jedanaestočlani bend "Nikolov-Ivanović andektet", najzanimljivi evropski kombo.

Drugo veče otvoriće Norvežanin Nils Peter Molvaer, jedno od najzanimljivijih imena evropskog savremenog džeza, a zatvoriće ga koncert Jovana Maljokovića i gudački orkestar Roberta Lakatoša, čiji koncert predstavlja produkciju festivala, a aranžmane je za tu namenu uradio Ivan Ilić. Trećeg dana, prvi će nastupiti kvartet Jožefa Feča iz Češke, potom Aleksandar Uzelac Trio, a veče zatvara Vladimir Samardžić Trio. Poslednjeg dana, prvi koncert predstavlja novinu u vidu sastava JazzXchange feat. Bojan Z koji čine po dva predstavnika iz tri grada prestonice evropske kulture iz Litvanije, Luksemburga i Srbije, a festival se zatvara nastupom Chico Freeman’s Trio Exotica ‒ predočio je Simurdić.

Nakon svake koncertne večeri održaće se jam session za koji će biti zadužen House band . Kad je reč o kartama, mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Gigstixa. Ulaznica za samo jedan koncert staje 700 dinara, celovečernja karta je 1.000, a karta za ceo festival iznosi 2.000 dinara.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan