Novosadski maturanti razrednom starešini ostvarili san iz detinjstva (FOTO)

Novosadski maturanti razrednom starešini ostvarili san iz detinjstva (FOTO)

Profesoru fizičkog vaspitanja u gimnaziji "Isidora Sekulić", Milanu Bogićeviću, pre nekoliko dana ostvario se dečački san – skok padobranom. Zaslužni za to su njegovi, sad već bivši đaci, koji su mu kao znak poštovanja za rastanak poklonili baš ono što je oduvek želeo.

Kada su maturanti ove novosadske gimnazije na maturskoj večeri svom odeljenskom starešini uručili nesvakidašnji poklon, svi su držali kamerice u rukama i snimali reakciju. Razlog za to je što je ova generacija đaka odlično znala da je to što su mu pripremili za njega ima ogroman značaj. Kada je shvatio da u rukama drži vaučer za tandem skok padobranom, omiljeni profesor nije krio oduševljenje.


Oduvek sam sanjao da skačem padobranom, da osetim taj adrenalin slobodnog pada. Nekad sam se nadao da ću to izvesti samostalno, ali se to nekako nije poklopilo, što zbog skupe obuke, što zbog posla i porodice. Čak sam u osnovnoj školi konkurisao za pilotsku vojnu školu, ali iz zdravstvenih razloga nisam prošao – priseća se Milan.

Kako saznajemo od našeg sagovornika, često je đake savetovao da treba da se usredsrede na to da život usmere na poslove koje će voleti da rade i da ispunjavaju svoje snove. U nekom od tih razgovora spomenuo im je da ima još nekoliko stvari da uradi u životu (tzv. životna ček lista), a jedna od njih bila je da skoči padobranom. Učenici su to zapamtili i kad je došlo vreme za njihovu maturu i predloge poklona za razrednog starešinu, ovaj je bio jednoglasno prihvaćen.

 


Niko nije bio srećniji od mene u tom trenutku. Vaučer je izgledao kao Eventimova ulaznica za koncert, ali je na sred nje pisalo tandem skok. Odmah sam im oprostio za sve kada su mi "jeli živce" u prethodne četiri godine. Zahvalan sam im do neba što su mi ovo omogućili – kroz smeh priča novosadski profesor.

San je nedavno postao java, kada je u beogradskom padobranskom centru Lisičji Jarak izveo svoj prvi padobranski skok, zajedno sa instruktorom. Najpre je, kako kaže, dobio nekoliko informacija u vezi sa samim iskakanjem i položajem tela u toku leta.


Vozili smo se dvadesetak minuta avionom do potrebne visine i stigao je taj dugoočekivani trenutak! Bila je prisutna samo mala nelagoda u trenutku kada treba da skočim "ni u šta", a ostatak - kao u snu! Osećaj izvanredan, neopisiva sreća, radost jednog dečaka koji je dočekao ispunjenje svog sna – sa sjajem u očima opisuje Bogićević.

 

Oceni vest:
40
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marija

  pre 28 dana i 4 sata

  Jedan je Fritz :-)

  Oceni komentar:
  3
  51
 • Šteta

  pre 27 dana i 14 sati

  Na slici je uočljiv jedan neprirodan detalj.
  Sve devojke su se pobrinule da sklone haljine, tako da se noga obavezno vidi.
  U moje vreme, to zaista nije bilo bitno. Bar ne za matursku sliku.

  Oceni komentar:
  36
  21
 • Iv

  pre 27 dana i 8 sati

  Rispekt za profu i za kraljicu koja je na maturi u starkama!

  Oceni komentar:
  0
  53
 • Rea

  pre 23 dana i 9 sati

  Bravo za maturante i profesora, to su prave priče iz našeg grada.

  Oceni komentar:
  0
  2