"Novosti": Petrovaradinska tvrđava biće u direktnoj nadležnosti grada

"Novosti": Petrovaradinska tvrđava biće u direktnoj nadležnosti grada

Grad Novi Sad potpisao je ugovor za izradu programa i plana upravljačkog modela Petrovaradinske tvrđave sa beogradskom firmom "Horwath HTL". Ugovor je vredan oko 3,7 miliona dinara, a studija bi trebala da bude gotova do 30. novembra

Novi i efikasniji model upravljanja ovim nadaleko poznatim simbolom Novog Sada, uskoro će početi da se primenjuje,  potvrdio je za "Novosti" gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik je naglasio da će Tvrđava biti u direktnoj nadležnosti Grada Novog Sada i da u vezi s tim nema nikakve dileme.

- Cilj je da se na najbolji način upravlja Tvrđavom, da se iskoriste njeni potencijali te da ona bude samoodrživa koliko god je to moguće – precizirao je Vučević.

I u Gradskoj upravi ističu da je cilj ovog projekta kvalitetno i dugoročno rešenje, gledano s pravnog, ekonomskog i finansijskog aspekta.

Studija koju će izraditi beogradska firma "Horwath HTL" treba da sadrži predloge za održivu zaštitu, očuvanje i unapređenje prostorne turističko-kulturno-istorijske celine "Gornja i Donja tvrđava s podgrađem" u Petrovaradinu. Predviđeno je i da se uspostavi sistem upravljanja građevinskim zemljištem i staranja o nepokretnostima Tvrđave koji su u državnom vlasništvu.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan