Objašnjeno zašto bi trebalo da držite sapun pored kreveta

Objašnjeno zašto bi trebalo da držite sapun pored kreveta

Pored toga što sapun koristite za pranje ruku ili pod tušem, njega možete koristiti i za održavanje vaše sobe i kuće čistim na različite načine.

Sapun ima sposobnost da odbija insekte i prljavštinu. Zato ga, na primer, možete staviti u svoju baštu kako biste sprečili korov i zaštitili svoje biljke od gladnih insekata i životinja. Takođe ga možete koristiti da na bezopasan način držite paukove van svog doma.

Sapun i deterdžent su takođe lak i bezbedan način za kontrolu insekata u kući, posebno komaraca i drugih insekata koji se hrane krvlju, prenosi Danas.

Sapuni jakog mirisa, poput kokosa ili eukaliptusa odbojni za mnoge insekte. Tako sapun na okviru vašeg kreveta ili noćnog ormarića može odbiti ove bube i očistiti vašu sobu od preostalih insekata.

Sapun pomaže i kod sindroma nemirnih nogu.

Verovali ili ne, sapun može pomoći i kod uobičajenog neurološkog poremećaja: sindroma nemirnih nogu (RLS) – rekao je dr Mehmet Oz 

On je istakao da neki ljudi veruju da im komad sapuna pomaže da se noge opuste preko noći te ga stavljaju pod čaršave.

Mislimo da je lavanda opuštajuća i možda korisna sama po sebi. Oko 42 procenta pacijenata sa RLS-om pozitivno je odgovorilo na ovaj rastvor sapuna, čak i ako to nije naučno dokazano – kazao je Oz.

Za početak ispod čaršava stavite svež sapun jakog i umirujućeg mirisa. Sindrom nemirnih nogu obično karakteriše neodoljiv nagon za pomeranjem nogu, što često sprečava pacijente da se opuste i zaspu. Iako ne postoje naučni dokazi da komad sapuna može izlečiti RLS, Nacionalna medicinska biblioteka izveštava da jaki mirisi poput lavande i kokosa imaju svojstva inhalacije koja smiruju parasimpatički nervni sistem i regulišu telesne procese, prenosi Danas.

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • humanista

    pre 144 dana i 17 sati

    A dva sapuna pod jastuk sigurno garantuju miran san...

    Oceni komentar:
    1
    2
  • Čiča Gliša

    pre 125 dana i 14 sati

    Zato da bih mogao da stanem na isti i polomim sve kosti, a? Neka, fala, izvol'te sami!

    Oceni komentar:
    1
    0
  • hehe

    pre 99 dana i 16 sati

    Možda samo kupiti mirisni sprej za sobu?

    Oceni komentar:
    0
    0