OD RIBARCA DO FUTOGA: Počela akcija uklanjanja smeća duž priobalja Dunava (FOTO)

OD RIBARCA DO FUTOGA: Počela akcija uklanjanja smeća duž priobalja Dunava (FOTO)

Danas je pokrenuta koordinirana akcija čišćenja područja priobalja od Ribarskog ostrva do brane u Futogu i trajaće nekoliko dana, sve dok se ovaj pojas uz obalu Dunava ne očisti, javljaju iz Gradske kuće.

Akciju uklanjanja smeća pokrenuli su zajedničkim zalaganjem Grad Novi Sad sa svojim službama JKP "Čistoća", Komunalnom inspekcijom, JVP "Vojvodina Vode" i JP "Vojvodinašume", koje i upravlja ovim zemljištem.

– Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u današnjoj uspešnoj akciji čišćenja. Naš cilj je da sačuvamo životnu sredinu, da vodimo računa o prirodnoj oazi koju imamo, da podignemo svest naših sugrađana i podstičemo društveni aktivizam. Veoma je važno da svaki deo grada bude uređen na dobrobit svih Novosađana – rekla je članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović.Iz Kabineta gradonačelnika apeluju na građane da smeće odlažu na primeren način u posude koje su za to propisane kako ne bi dolazilo do ovako ružne slike na jednom od najlepših gradskih šetališta. Građani mogu odlagati kabasti otpad, građevinski šut i mešani komunalni otpad besplatno na Gradskoj deponiji.


– Iako naši sugrađani imaju dobre i zdrave navike, nažalost očigledno i dalje postoje pojedinci koji odlažu otpad nesavesno. Zato i ovom prilikom pozivamo one koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da pozovu JKP "Čistoća" i rezervišu kontejner za krupni otpad –
kaže se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Darko

  pre 1168 dana i 14 sati

  pohvala za akciju. nadam se da je cilj akcije da se zaista uredi priobalje u zelenom smislu, a ne priprema za gradnju duž obale. ni oni objekti u koritu dunava od čvrstog materijala (kamenjar) nisu normalna pojava, sve ih treba ukloniti.

  Oceni komentar:
  1
  12
 • Mihalj

  pre 1168 dana i 13 sati

  Podržavam,svaka čast,to je trebalo davno da se desi,al ako komunalna ne bude patrolirala i ne bude kažnjavala nesavesne eto smeća za par dana kao da nisu ni čistili.Druga stvar,ja neznam gde je brana u Futogu a iz Futoga sam i zašto se čisti do Futoga,zar mi ne pripadamo opštini Novi Sad?

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Maja

  pre 1168 dana i 8 sati

  Sjajno,bravo!

  Oceni komentar:
  1
  1
 • НеМирко

  pre 1167 dana i 19 sati

  Лепе речи... Видећемо шта ће од свега да буде... Нејасно је како ће се "очистити" она ружна слика обале која је "ћорана" за земљу код Лока...

  Oceni komentar:
  0
  0