Održan jednočasovni štrajk upozorenja radnika GSP

Održan jednočasovni štrajk upozorenja radnika GSP

Radnici Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća, danas su organizovali jednosatni štrajk upozorenja, tokom kojeg je, od 13 do 14 časova, obustavljen saobraćaj na većini autobuskih linija.

Zaposleni su nezadovoljni stanjem u preduzeću, traže povećanje plate i smenu rukovodstva, a ako im se zahtevi ne ispune, najavljuju i generalni štrajk u skladu sa zakonom. U GSP-u kažu da nisu u mogućnosti da radnicima povećaju plate, jer je, kako navode, na snazi zakon kojim su zarade ograničene i umanjene.

Autobusi na okretnicama, vozači pored njih, a putnici na stanicama. Tako je izgledao jednosatni štrajk upozorenja radnika gradskog prevoznika, povodom, kako kažu, katastrofalnog stanja u tom preduzeću, koje se, navode, ogleda u tehničkoj neispravnosti autobusa, lošim međuljudskim odnosima, velikim dugovanjima firme.

- Tražimo od rukovodstva i tražimo od grada da nam obezbedi dovoljan broj vozača za ovu našu delatnost, jer mi smo ipak prevoznička firma. Pod dva, tražimo obnovu voznog parka kao što sam rekao, pod tri tražimo da se uvede konačno elektronska naplata i to elektronska naplata koja će biti u vlasništvu ili grada ili Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća, što imamo donekle neki dogovor sa gradonačelnikom. Takođe tražimo povećanje plata, tražimo da se ovo rukovodstvo koje je trenutno u firmi smeni – kaže Dejan Đurikin iz sindikata "Nezavisnost" JGSP "Novi Sad".

Štrajk je završen u 14 časova, kada se oko 170 autobusa, koliko ih je stajalo, vratilo na redovne linije.

Kako je na zahteve štrajkača reagovalo rukovodstvo ovog gradskog preduzeća pročitajte OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan