Ogroman pritisak na kovid ambulantu na Novom naselju

Ogroman pritisak na kovid ambulantu na Novom naselju

Novi Sad trenutno beleži 6.848 aktivnih slučajeva obolevanja od koronavirusa. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta, a od ukupnog broja testiranih na dnevnom nivou polovina bude pozitivno, kažu u novosadskom kovid centru.

Ne jenjava pritisak na novosadsku kovid ambulantu u kojoj dnevno radi između 20 i 25 lekarskih ekipa.

U poslednjih nedelju dana od 1.000 do 1.400 pregleda bude u toku dana. 50 odsto njih bude pozitivno. To su uglavnom mlađe osobe, nevakcinisane − kaže koordinatorka kovid ambulante na Novom naselju dr Aleksandra Milinković Lacković.

Nepotrebne gužve, kako dodaje Lacković, stvaraju pacijetni koji već imaju urađen antigenski test u privatnoj laboratoriji i kod njih dolaze sa ubeđenjem da im je potreban i pcr iz državne laboratorije kako bi otvorili bolovanje.

Laboratorija koja vrši testiranje ona i šalje tu epidemiološku anketu higijenskom zavodu, znači ona je u obavezi da je pacijent koji se kod njih testirao pozitivan. Tako da ne treba da se javljaju ponovo kod nas. Mi ne možemo njih da evidentiramo, oni su već poslati, ta njihova epidemiološka anketa u higijenskom zavodu i biće evidentirani u kovid bazi. Ono što oni mogu da urade jeste da taj pozitivan test pošalju svom izabranom lekaru da li putem mejla ili da to neko učini za njih, da ih lekar evidentira i otvori im bolovanje, znači ne idu oni lično tamo već samo da na neki način to proslede do svog izabranog lekara pozitivan test− ističe Lacković.

Oni koji, pak, treba da se jave u kovid centar jesu pre svega stariji pacijenti, oni koji imaju pridružene bolesti ali i svi oni koji imaju jake simptome u vidu kašlja i visoke temperature.

Oceni vest:
3
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bane

  pre 122 dana i 19 sati

  Dokaz 1/1 da su Novosađani sadisti koji vole da ih muče lekari mafijaške SZO. Samo hrlite na Naselje, pa kad vas ubiju lekarskom greškom biće vam jao meni.

  Oceni komentar:
  5
  4
 • Bačvan

  pre 122 dana i 16 sati

  A što trče na test kada su antivakseri i ne priznaju maske,distancu,koronu i vakcinu ? Sada prpa,jeli ?

  Oceni komentar:
  7
  5
 • mm

  pre 122 dana i 7 sati

  neka grad organizuje opet neke festivale

  Oceni komentar:
  4
  5
 • Sve sama Priroda

  pre 122 dana i 5 sati

  I bez festivala bi se ovaj soj proširio jer je tako projektovan.
  Svi kriju zarazu, idu bez maske, osetljivi primaju. Budimo pošteni, kakvi smo.
  Ne pravi Priroda slučajno sojeve u roku od nekoliko meseci koji su sposobni za kombinaciju sa gripom (flurona) a ujedno i za brže širenje.
  Ostaje nam da čekamo april, kada je predviđen dolazak, slučajno, Omega soja. Prirodnog i mnogo smrtonosnijeg, (5x) za starije.
  Priroda će to da napravi, a biće takav da će ovog puta morati da padne zaključavanje.

  Oceni komentar:
  5
  2