Opozicija napustila sastanak u Skupštini Srbije (VIDEO)

Opozicija napustila sastanak u Skupštini Srbije (VIDEO)

U Skupštini Srbije danas u 10 sati počeo je treći kolegijum parlamentarnih stranaka vladajuće većine i opozicije koji je deo opozicije napustio nešto posle 12 sati.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je na konferenciji za novinare posle sastanka da su napustili "takozvani sastanak".

Nešto što je trebalo da liči na nastavak dijaloga – rekla je.

Prema njenim rečima, sastanak je bio "samo predstava za goste".


Za razliku od prethodnih sastanaka, ovom prisustvuju i predstavnici NVO – CRTA, CeSID i Transparentnost Srbija. Novina je da su tu i ambasadori, američki Kristofer Hil i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre. Prisutan je i šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu.

Na sastanku su bili poslanici vladajućih stranaka, među kojima su Milenko Jovanov, Ivica Dačić, Elvira Kovač, Đorđe Komlenski, Branimir Jovanović, dok su od opozicionih poslanika bili prisutni Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Zdravko Ponoš, Zoran Lutovac, Dragana Rakić, Srđan Milivojević, Biljana Đorđević, Borislav Novaković i drugi.

Među prisutnima su i predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić uputila je ranije poziv poslaničkim grupama za sastanak o daljem radu na ispunjenju preporuka za unapređenje izbornog procesa. 

U pozivu je navedeno da joj je želja da se nastavi dijalog o temi o kojoj postoji širok politički konsenzus, a to je "primena svih preporuka ODIHR usmerenih ka unapređenju izbornog procesa".

Poslaničkim grupama je upućena molba da pripreme sve eventualne komentare i predloge izmena ili dopuna dostavljenih radnih verzija izmena pet zakona.

Koalicija "Srbija protiv nasilja" održala je juče sastanak u punom sastavu i donela odluku da prisustvuje sastanku kolegijuma Skupštine Srbije. Kako je saopšteno, postignut je i dogovor o zajedničkim ciljevima i insistiranju na sprovođenju svih preporuka ODIHR pre održavanja izbora.

Poslanički klub Srpske koalicija NADA koju čini Novi DSS i POKS nije učestvovao danas na razgovorima sa predsednicom skupštine oko realizacije preporuka ODIHR za poboljšanje izbornih uslova, jer su, kako kažu, neiskreni i zakasneli.

Izborna kampanja traje već nedelju dana, SNS je već predala izbornu listu, a mi treba tek da započnemo ozbiljne razgovare o izbornim uslovima. Svima je jasno da je to besmisleno. Da je bilo iskrene volje  vlasti, razgovori bi bili završeni i zaključci sa njih bili primenjeni pre  raspisivanja izbora. Ovako je jasno da su razgovori obična farsa koja  treba da posluži vlasti za prevaru opozicije i novu sofisticiraniju  izbornu krađu i aboliciju za prethodnu – izjavio je Vojislav Mihailović.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tomica

  pre 94 dana i 20 sati

  Eeee opozicijo naša...nikakvi ste. Ne vredi vas ni gledati a kamoli slušati.

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Be mi se za opoziciju, "suverena" gospodo

  pre 94 dana i 13 sati

  Nije meni problem loša opozicija, već loša vlast.
  Kupovina aviona Rafal odnosi Srbiji 3000 miliona evra - tri milijarde evra.
  Koliko je narod Srbije mogao da ima koristi od toga?
  To se daje unapred.
  A avione dobiješ ako NATO bude raspoložen kroz koju godinu. Mediji tumače:
  "Srbija odlučila da kupi avione..." A dobro znamo da Srbija nije odlučila već Aco Vučić. Jednako i sa nuklearnim elektranama.
  Pa, sad, kad sve prodadoše i uništiše, ostaje nam da čekamo da počnu da nas iseljavaju iz kuća.

  Oceni komentar:
  1
  1