OŠ "NIKOLA TESLA": Đaci prvaci upoznali učitelje i nove drugare

OŠ "NIKOLA TESLA": Đaci prvaci upoznali učitelje i nove drugare

Budući prvaci, njih 207, okupili su se danas u dvorištu Osnovne škole "Nikola Tesla" gde su upoznali svoje učitelje i drugare iz odeljenja.

Prijem je organizovan bez priredbe, u skladu sa epidemiološkim merama, a tom prilikom prisutne je pozdravio zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić. On je prvacima poželeo srećan početak školovanja i da im đačko doba bude lepo iskustvo koje će pamtiti celog života.

– Svakog septembra sa radošću dočekujemo novu generaciju đaka prvaka. Ove godine, u škole sa teritorije Novog Sada upisano je 4.039 prvaka čiji roditelji neće morati da izdvajaju sredstva za kupovinu udžbenika, jer je Grad i ove godine za tu namenu obezbedio 27.160.000 dinara. Ova mera je samo jedan od načina na koji Grad Novi Sad brine o porodicama sa decom, kao i o unapređenju obrazovnog sistema u šta smo uložili 6,2 milijarde dinara što je gotovo četvrtina gradskog budžeta – izjavio je Đurić i dodao:

– Važno nam je da svim novosadskim učenicima obezbedimo dobre uslove školovanja, trudimo se da ravnomerno investiramo u sve delove grada, a u školu "Nikola Tesla" od 2015. godine uložili smo 161.916.324,33 dinara, kako bi 1.419 učenika, u bezbednim i savremenim uslovima provodilo školske dane.


Direktor OŠ "Nikola Tesla" Igor Milićević se zahvalio predstavnicima Grada na kontinuiranom ulaganju u školu zahvaljujući kojem je realizovana energetska sanacija objekta, zamenjene su školske klupe i stolice i urađeni drugi potrebni radovi u školi. On je rekao da su zaposleni spremni za novu školsku godinu i da u skladu sa propisanim merama Ministarstva obrazovanja kreću sa nastavom, po prvom modelu neposrednog rada u školi.

Na prijemu prvaka deci su podeljeni udžbenici za prvi razred koje je obezbedio Grad Novi Sad, a škola je obezbedila majice u različitim bojama za svako odeljenje radi lakšeg raspoznavanja u prvim danima škole.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan