Pitanja koja roditelj treba da postavi sebi pre objavljivanja fotografija dece

Pitanja koja roditelj treba da postavi sebi pre objavljivanja fotografija dece

Na društvenoj mreži TikTok jedna mama objavila je snimak u kom sve roditelje upozorava na posledice objavljivanja fotografija dece na društvenim mrežama, odnosno na internetu.

Ona je navela i nekoliko pitanja koja bi svaki roditelj trebalo da postavi sebi pre nego što odluči da podeli fotografiju ili video svoje dece.

Prvo pitanje koje roditelji treba da postave sebi jeste da li bi rado podelili fotografiju koju planiraju da objave sa potpunim strancem, prenosi N1.

Takođe, ona smatra da bi svaki roditelj trebalo da se zapita da li bi se njegovo dete našlo u centru osude ili podsmeha kada bi vršnjaci videli objavljenu fotografiju.

Upozorila je i da na internetu ima mnogo predatora koji koriste dečije fotografije.

Ova mama istakla je i da svaki roditelj treba da se zapita kako bi njegovo dete moglo da reaguje ako jednog dana u budućnosti naiđe na objavljenu svoju fotografiju ili video.

Za samo nekoliko dana, njena objava je postala viralna, a u komentarima joj je odgovorio veliki broj roditelja koji su i sami protiv objavljivanja fotografija dece na internetu.

Ovo su odlična pitanja koja bi svi roditelji koji olako dele fotografije i druge informacije svoje dece na internetu trebalo bi da postave sebi. Ljudi nisu ni svesni koliko to može da bude opasno, a drago mi je da se konačno više priča o tome – jedan je od takvih komentara.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan