Počelo oslikavanje OPENS kampera: Konzerva u kvartu

Počelo oslikavanje OPENS kampera: Konzerva u kvartu

Trodnevni događaj oslikavanja OPENS kampera počeo je danas kod Studentskog doma "Car Lazar" u Novom Sadu.

 

Naredna tri dana, na različitim lokacijama u gradu, mladi novosadski grafiteri koji su pobedili na OPENS-ovom konkursu, oslikavaće strane OPENS kampera koji će naredne godine biti okosnica brojnih aktivnosti i programa Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019.

- Pozivamo mlade da se uključe u sve naše aktivnosti. I ne samo to, već da oni sami budu inicijatori događaja, programa, projekta i sličnih aktivnosti koje žele u svom gradu. Zato smo i pokrenuli konkurs, sa željom da mladim grafiterima u Novom Sadu pružimo priliku da ostave trag na kamperu koji će obići region i državu tokom naredene godine u sklopu naših programa – objašnjava portparolka OPENS-a, Ivana Miloradov.

 

 

Proteklih meseca dana, na OPENS-ovom sajtu bio je organizovan konkurs u kom su se nadmetali mladi novosadski grafiteri. Među grafiterima sa najviše glasova publike, žiri je odabrao tri najbolja. Filip Stefanović, Aleksa Jovanović i Jovan Lučić pobednici su konkursa.

- Želeo sam da iskoristim priliku da pokažem šta znam. Titula Omladinske prestonice Evrope je veliki reflektor na sve mlade u Novom Sadu i jako je dobro što možemo u svojim sferama interesovanja da je iskoristimo. Ja bojim grad na ovaj način i mnogo mi je drago što sada imam priliku da budem deo nečeg većeg, trajnijeg i nečega što je za moj grad – kaže jedan od grafitera, dvadesettrogodišnji Filip Stefanović.

 

 

Subota, 6. oktobar, rezervisan je za ugao Bulevara cara Lazara i Ulice Stevana Musića, dok se u nedelju kamper oslikava na plaži Štrand - ispod mosta. Sem oslikavanja, na događajima OPENS pravi i žurku i kako saopštavaju organizatori svako je dobrodošao da ostavi svoj trag.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan