Pojedini roditelji nezadovoljni uslovima za boravak dece u OŠ "Petefi Šandor"

Pojedini roditelji nezadovoljni uslovima za boravak dece u OŠ "Petefi Šandor"

Direktor ove obrazovne ustanove pak negira sve optužbe.

Kako javljaju "Večernje novosti", grupa roditelja đaka Osnovne škole "Petefi Šandor" nezadovoljna je uslovima u kojima njihova deca borave na nastavi, jer, tvrde oni, krov prokišnjava, što ugrožava bezbednost dece, a toaleti na spratu ne mogu da se koriste. Posebno su kivni jer se od njih očekuje da daju novac za krečenje učionica i popravke.

O svom nezadovoljstvu, pismeno su, doduše anonimno, obavestili i Zoltana Arđelana, direktora ove novosadske osmoletke koju pohađa 1.500 učenika, spočitavajući mu da srozava ugled škole.

- Zbog prokišnjavanja u učionici na spratu, prilikom jače kiše, jedina "pametna tabla" u školi neće moći da se koristi Na tom zidu je i utikač, što može da izazove i požar, tako da je bezbednost naše dece dovedena u pitanje. U slučaju požara, vatrogasci ne mogu da priđu školskoj zgradi – navode nezadovoljni roditelji, a prenose "Novosti".Roditelji su uputili zamerke i na toalete na spratu, napominjući da ne rade, i da su zbog toga deca primorana da koriste one u prizemlju, koja su takođe u lošem stanju. Nezadovoljni su i ormarićima u učionicama, ali i klupama i stolicama.

Odgovarajući na optužbe, Arđelan ističe da od roditelja niko nije tražio novac za krečenje ili popravke u školi, ali da bi u slučaju da se međusobno sami organizuju, što nije neuobičajeno, prihvatili takvu vrstu pomoći.

- Tragovi prokišnjavanja na tavanici jedne učionice su vidljivi, ali to je bilo u julu za vreme kišnog perioda – objašnjava sagovornik "Novosti", uz napomenu da je krov u međuvremenu saniran.

- Preostalo je da se učionica okreči, ali i to ćemo uskoro uraditi. U toj učionici se zaista nalazi "pametna tabla", ali utikač je na suprotnoj strani od ugla tavanice, gde je letos prokišnjavalo. U školi imamo još sedam takvih tabli – kaže Arđelan za beogradski dnevni list i dodaje da su toaleti rekonstruisani letos i podjednako mogu da se koriste i u prizemlju i na spratu.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nikola

  pre 843 dana i 4 sata

  Roditelji dece u PU Radosno detinjstvo su isto tako "primorani" da plaćaju krečenje, servisiranje klime, kupovinu klime, čišćenje tepiha... Od jula su povećali cene boravka dece na 4500 rsd, a u privatnim vrtićima je cena oko 6000 rsd uz subvenciju grada. Računica je takva da je, trenutno, mnogo jeftiniji boravak dece u privatnim vrtićima.
  Zašto roditelji da plaćaju krečenje, popravke, renoviranje i ostale radove u školama/vrtićima?
  Škole i vrtići dobijaju novac od grada, postoji budžet. Neko uzima duple pare...

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Katarina

  pre 828 dana i 23 sata

  A kome da se obratimo sto su deca 2. razreda stalno bolesna u pregrejanoj premaloj učionici leti, a sada je ukljuceno grejanje kada je napolju 27°. Ne mogu da idu u dvorište ni na odmoru ni na fizičkom, jer im je receno da prave galamu. Moj sin dolazi kući svakog dana sa glavoboljom i kaže da je neizdrživo. Pitam, ko ima pravo da tako maltretita osmogodišnjake?

  Oceni komentar:
  0
  1