Položeni venci na spomen-obeležje Olegu Nasovu

Položeni venci na spomen-obeležje Olegu Nasovu

Polaganjem venaca danas je obeleženo 19 godina od pogibije Olega Nasova i rušenja Varadinskog mosta prilikom NATO bombardovanja 1999. godine.

Prilikom rušenja starog Varadinskog mosta bombama NATO avijacije, 1. aprila 1999. godine, život je izgubio Novosađanin Oleg Nasov. Povodom devetnaestogodišnjice ovog tragičnog događaja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je vence na spomen-obeležje kod Varadinskog mosta, a polaganju venaca prisustvovali su i roditelјi nastradalog Nasova.

- Kada je u pitanju obeležavanje ovakvih događaja, nema reči koje mogu biti prikladne i svojim značenjem iole nadomestiti pretrplјene gubitke porodice, kao ni dočarati sve ono što su lјudi preživlјavali pre devetnaest godina - izjavio je gradonačelnik.

 

Mostove po njegovim rečima možete obnoviti i nove sagraditi, ali lјudske živote ne možete vratiti. Jedna od velikih životnih nepravdi koja nas je zadesila te ratne 1999. godine, desila se kako je Vučević rekao upravo prvog dana aprila, kada se Olegovog život tragično završio.

- Želim da iskažem saučešće porodici, ali i da istaknem da se život uvek nekako bori za one pravedne stvari i da se na posletku iznedri lјubav, a tako se i namestilo, da se tri meseca posle velike tragedije, rodi Olegov sin koji je porodici dao snagu za život. Nadam se da ćemo ubrzo krenuti u konkretizaciju inicijative Olegovog oca Milivoja da se naparvi spomen-poča sa imenima 313 Novosađana koji su bili žrtve ratova od 1990. do 1999. godine - izjavio je gradonačelnik. 

Prošlo je 19 godina od pogibije Novosađanina Olega Nasova, koji je bio prva žrtva NATO bombardovanja u Novom Sadu, a koji je poginuo u ranim jutarnjim časovima, prilikom rušenja starog Varadinskog mosta. Tri meseca kasnije, 2. jula Olegova supruga rodila je sina, koji nosi ime po ocu.

Pored Olega Nasova, tokom 78 dana bombardovanja naše zemlјe poginulo je oko 2 000, a ranjeno je više od 12 500 građana Srbije. Dva dana posle bombardovanja Varadinskog mosta, Novi Sad je ostao i bez Mosta slobode, a 26. aprila srušen je i Žeželјev most.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan