Porodica, prijatelji i kolege oprostili se od Jaroslava Papa

Porodica, prijatelji i kolege oprostili se od Jaroslava Papa

Pred više od stotinu prisutnih, danas je u Kulturnom centru Novog Sada održana komemoracija povodom iznenadne smrti fotoreportera Jaroslava Papa.

Jedan od najbližih Jaroslavovih prijatelja i kolega Darko Dozet, koji je u ime Foto-asocijacije Vojvodine organizovao komemoraciju, zajedno sa Udruženjem novinara Srbije i Radio-televizijom Vojvodine, govorio je o poštovanju koje je gajio prema Papu, podsetio da je on završio srednju fotografsku školu "Đorđe Zličić", a da je profesionalnu karijeru počeo 1984. godine u "Dnevniku".

O Papu su govorili generalni skeretar UNS-a Nino Brajović, glavna i odgovorna urednica "Dnevnika" Nada Vujović, glavni i odgovorni urednik Prvog programa RTV Vojvodina Nenad Ćaćić, kolega i prijatelj Đorđe Vukmirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Mlade generacije bi rekle da nije imao čip sa minusom, čip negacije, čip nečega lošeg. Kod njega to nije postojalo. Njegov svet je bio satkan od dobrote. Zadnja tri dana imamo stotine ljudi koje osećaju da su ostale bez nečega svog – rekao je Ćaćić koji je opisao Jaroslava posluživši se oproštajnom porukom sa društvenih mreža: "Vrhunski umetnik sa srcem deteta i snagom diva".

Prijatelj i višedecenijski kolega Đorđe Vukmirović opisao ga je kao čoveka koji je najbolje poznavao "svaki kutak ritova i stoletnih šuma Podunavlja, prepunih moćnih jelena kapitalaca i elegantnih košuta, kao i tajne bačkih ravnica".

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je kazao da je učio o prirodi vojvođanske ravnice upravo od Papa i da je ona, pored porodice, bila njegova najveća ljubav.


Beogradski fotoreporteri i Papovi prijatelji takođe su došli da se oproste sa novosadskim fotoreporeterom. Među njima je bio i Srđan Ilić koji je prepričao razgovor koji je imao sa Jaroslavom, u kom mu je preporučivao da "povuče ručnu", da ne radi toliko. Radio je za RTV, Tanjug, fotografisao za Grad Novi Sad. Dan kada je iznenada preminuo, kažu, bio je najtopliji, nije spavao, sa jednog novinarskog posla otišao je na drugi...

Više o njegovoj profesionalnoj zaostavštini pročitajte OVDE.

Jaroslav Pap je sahranjen danas u 13.30 sati na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Izvor: UNS

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan