Praznik ne odlaže imunizaciju, važe zakazani termini za ponedeljak i utorak

Praznik ne odlaže imunizaciju, važe zakazani termini za ponedeljak i utorak

Proces vakcinacije u Republici Srbiji odvijaće se po unapred utvrđenom planu, bez prekida i tokom predstojećih državnih praznika.

Kako su 15. i 16. februar neradni dani zbog obeležavanja Dana državnosti, važno je da građani znaju da to neće odložiti njihov zakazani termin, bilo za vakcinaciju ili ravakcinaciju, saznaje "Blic".

Druga doza vakcine daje se nakon tri nedelje, a građani će dan ranije biti obavešteni SMS porukom o terminu i mestu revankcinacije. Izuzetno je važno da se svi građani pridržavaju vremena vakcinacije i nikako ne propuste svoj zakazani termin.

Građani koji se još uvek nisu prijavili za vakcinaciju to mogu učiniti i dalje na portalu eUprave, ili pozivom na telefon 0800 222 334 svakoga dana od 8 do 20 časova.

Podsećamo, ukoliko se desi da neko nije obavešten, a prošlo je 21 dan od vakcinacije, treba da dođe na punkt gde je primio prvu dozu.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jovanović Slobodan

  pre 721 dan i 10 sati

  Kada će početi vakcinacija ljudi starijih od 75 godina, koji nisu u stanju da dođu do punktova predviđenih za to. Prijavio sam majku još 11.1.2021 i još uvek nije vakcinisana. Da li postoje neki pririteti u ovoj državi ili se radi kako kome odgovara?

  Oceni komentar:
  0
  0