Predsednik opštine Tivat i predstavnici TO Budva posetili Novi Sad (FOTO)

Predsednik opštine Tivat i predstavnici TO Budva posetili Novi Sad (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući predsednika Opštine Tivat Željka Komnenovića.

Oni su na sastanku razgovarali o nastavku prijateljskih odnosa i zajedničkoj saradnji u narednom periodu, o predstojećoj turističkoj sezoni, kao i saradnji u oblastima privrede i kulture.

Drago mi je da nastavljamo saradnju koju već dugo negujemo između Novog Sada i Tivta. Uz Budvu, to je crnogorski grad koji ima najbliže odnose sa našim. Epidemiološka situacija je takva da se može očekivati da će turisti iz Srbije ove sezone slobodno putovati u Crnu Goru koja, kako se čini, željno čeka naše turiste. Tivat će biti važan deo procesa u kojem je Budva potencijalni kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine, sa još tri opštine u Boki Kotorskoj. Mi ćemo im svakako preneti iskustva iz te oblasti, kako bi se i oni ovenčali tom prestižnom titulom i želimo im sreću u procesu kandidature. Novom predsedniku Opštine Tivat Komnenoviću i njegovoj administraciji želim stabilnost u radu i mnogo uspeha u ovim izazovnim vremenima uzrokovanim pandemijom, i da opravda veliku podršku građana koju je imao na izborima u avgustu prošle godine – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.


Predsednik Opštine Tivat Željko Komnenović preneo je gradonačelniku Vučeviću bratske pozdrave iz Crne Gore, Boke Kotorske, a posebno iz Tivta sa kojim Novi Sad gaji vrlo bliske odnose.

– Želim da poručim da će i nova gradska administracija nastaviti praksu negovanja prijateljstva sa Novim Sadom i da ćemo težiti tome da naše veze još produbimo. Nama je u fokusu predstojeća turistička sezona i želim da pozovem Novosađane da dođu u Boku Kotorsku, u naš lepi Tivat gde sve je spremno za turiste – rekao je Željko Komnenović.


TO Budva: Ovogodišnje cene nikad povoljnije, ulazak u državu potpuno slobodan

Crna Gora predstavila je turističku ponudu u Novom Sadu, promotivni događaj organizovala je Turistička organizacija opštine Budva

Turistima koji ove godine planiraju letovanje na crnogorskom primorju za ulazak u zemlju neće biti potrebni testovi na korona virus niti potvrda o vakcinaciji, a u slučaju obolevanja, biće omogućena besplatna zdravstvena nega, saopšteno je prilikom svečanog koktela sa medijima u Novom Sadu, organizovanog u okviru regionalne promotivne kampanje Crne Gore. Direktorka Turističke organizacije opštine Budva Maja Liješević, istakla je da su ovogodišnje cene povoljnije nego ikada.


Novosadski Trg Slobode danas je bio "preplavljen" promotivnim materijalom crnogorskih turističkih destinacija koje su delili mladići i devojke iz "Udruženja Lovćenac" u crnogorskim i paštrovskim nošnjama.


U hotelu "Pupin" u Novom Sadu organizovan je susret budvanske privrede i turističkih agencija iz Vojvodine, nakon čega je usledio svečani koktel u restoranu "Zak", kojem su prisustvovali predstavnici Nacionalne turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija iz Kolašina, Bara, Tivta, Kotora, Pljevlje, Ulcinja, Žabljaka i Podgorice, navodi se u saopštenju TO Budva.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan