PRES KONFERENCIJA U "VODOVODU": Restriktivan režim vodosnabdevanja najkasnije do 18. decembra

PRES KONFERENCIJA U "VODOVODU": Restriktivan režim vodosnabdevanja najkasnije do 18. decembra

Radovi bi trebalo da budu gotovi do utorka.


Na vanrednoj konferenciji za novinare, koju je organizovalo JКP "Vodovod i kanalizacija", a povodom restrikcija vode zbog radova na priključenju cevovoda na Žeželjevom mostu, novinarima su se obratili Miroslav Jelečanin, rukovodilac Službe distribucije i proizvodnje vode i Marko Veličković, rukovodilac Službe projektovanja i realizacije. Jelečanin je istakao da su radovi na povezivanju čvorišta na izvorištu Petrovaradinska ada planirani te da se sada radi povezivanje novog dovodnika koji ide preko novog Žeželjevog mosta.

- Povezivanje čvorišta iziskuje dosta vremena i dok traju radovi uskraćeni smo za 25 odsto sirove vode, odnosno 300 – 350 litara u sekundi, što je i dovelo do restrikcija u vodosnabdevanju. Preko Žeželjevog mosta ide 2/3 vode s Petrovaradinske ade, a preko mosta Duga 1/3 sirove vode, što znači da smo izgubili veliku količinu vode. Trenutno, s izvorišta Ratno ostrvo dobijamo 650 litara, a s Petrovaradinske ade 200 litara u sekundi, dok količina vode u redovnim okolnostima iznosi 1.100 litara. Radove na oba gradilišta izvode treća lica te dinamika radova, kao i njihov završetak, ne zavise od nas – objasnio je Jelečanin.


Prema rečima Marka Veličkovića, trenutni radovi se izvode jer se cevovod na privremenom demontažnom mostu uklanja zbog demontiranja mosta, a u rad pušta novi cevovod preko novog Žeželjevog mosta.

- Veći deo posla je završen, ali ostaje najkompleksniji deo kada treba u dve tačke da prevežemo i zamenimo sve zatvarače, kako bi sistem bolje funkcionisao. Radimo pod pritiskom i trudimo se da što pre završimo. Кrajnji rok za završetak radova je 18. decembar, ali nadamo se da će biti završeni i ranije – zaključio je Veličković.

Iz gorenavedenih razloga JКP "Vodovod i kanalizacija" prešlo je na restriktivan režim vodosnabdevanja i takav režim ostaje na snazi do završetka radova, poručuju iz tog javnog gradskog preduzeća.

Oceni vest:
2
26

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Hi

  pre 768 dana i 12 sati

  Pa sad nije havarija?! Vec imamo i rokove do 18 tog?!!!! A usput bilo je reci samo 12 i 13 dec! Pa zone kako ko se iskljucuje!!! Ajd jednom da kazete istinu!!!

  Oceni komentar:
  1
  27
 • MM

  pre 768 dana i 11 sati

  Ja ne znam da li se vi šalite ili ste ozbiljni sa ovim terminom (18.)???? Dva dana nemam kapi vode i treba da čekam još 5 dana?!? Ulica Stevana Musića. Da li ima iko normalan u tom vodovodu?!? 7 dana vam treba da spojite cevi??? Napredno nema šta.

  Oceni komentar:
  0
  37
 • WtF

  pre 768 dana i 11 sati

  do 18...........ludlo.ns

  Oceni komentar:
  0
  19
 • Mondo Freudo

  pre 768 dana i 11 sati

  Novosadska voda nije osveštana već skoro tri godine, možda tu leži problem?

  Oceni komentar:
  0
  37
 • WtF

  pre 768 dana i 11 sati

  <MM pre 41 minut Ja ne znam da li se vi šalite ili ste ozbiljni sa ovim terminom (18.)???? Dva dana nemam kapi vode i treba da čekam još 5 dana?!? Ulica Stevana Musića. Da li ima iko normalan u tom vodovodu?!? 7 dana vam treba da spojite cevi??? Napredno nema šta.>

  Izgleda da nema....

  Oceni komentar:
  1
  18
 • Xy

  pre 768 dana i 4 sata

  Banda jedna, bezobrazluk do 18 tog?! Vi očigledno niste normalni više... ovo je haos!

  Oceni komentar:
  0
  6
 • dena z

  pre 768 dana i 3 sata

  Ovde se neko zafrkava , nemoguce da vode bude do 24.40 i taman kad masina za ves treba da mi zavrsi s pranjem nestane vode tako da nisam mogla ni da se istusiram.Pritisak je bio ok. kad sam u 23h ukljucivala masinu i onda je postepeno pocelo da nestaje iako sam mislila da je slabiji pritisak vode zbog ukljucivanja masine sto se inace redovno desava. Kako to da nestane u ov0 vreme kad je jeftinija struja , ?

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Slobodan

  pre 768 dana i 2 sata

  Stvarno ga preteraste. Kao biće jedan dan, a ono stvarno sedam dana. Jako je krenulo, daj Bože da bude do Božića. Muka mi je od lažova i foliranata. Kako ste nespisobni,pa termin završetka radova profulate najmanje za 700 posto. Bravo " majstori" !

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Gorki

  pre 768 dana i 2 sata

  Radove izvode firme koje na tenderu dobiše taj pisao, a znamo kako odviše...
  E tako će i da rade...kriminalno...

  Oceni komentar:
  1
  9
 • Bogdanka Srbin Reljin

  pre 767 dana i 20 sati

  Treca lica izvode radove a gde su njihove masine i radnici otisli u centralnu Srbiju da rade nesto slicno.Tako to ide i sa kosenjem trave kod nas nema ko a Gradsko zelenilo u Pozarevcu Vodovodzije u Beogradu a kod nas treca lica.Dok se svi ne ugrade nema mira.
  Ko je razumeo shvatice.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Slavica

  pre 767 dana i 14 sati

  Ludaci!!!!!

  Oceni komentar:
  0
  2