PRIVATNE SREDNJE ŠKOLE U NOVOM SADU: Kompletan adresar i ponuda

PRIVATNE SREDNJE ŠKOLE U NOVOM SADU: Kompletan adresar i ponuda

Pogledajte adresar i opis novosadskih privatnih srednjih škola u kojima se može edukovati za različite obrazovne profile, redovno ili vanredno, sa mogućnostima prekvalifikacije i dokvalifikacije.


RAČUNARSKA GIMNAZIJA "SMART"

"Smart" gimnazija ima dva smera: smer za talentovane učenike za računarstvo i informatiku i opšti tip gimnazije. Postoji od 2009. godine, a kao sastavni deo projektnih timova škole, učenici gimnazije će praktično naučiti kako da projektuju i razvijaju nova rešenja i aplikacije na više različitih platformi. Đaci imaju priliku da obilaze IT i  druge kompanije gde mogu da se upoznaju sa delokrugom rada informatičara kako administratora tako i programera, ali i inženjera informacionih tehnologija.

Učenici imaju i brojne vannastavne aktivnosti, a škola učestvuje i u mnogim EU projektima. Naglašavaju da individualni pristup svakom učeniku daje ogromne rezultate.

Škola se nalazi na adresi Trg mladenaca 5, a kontakt telefoni su 021 300-4302, 021 300 4296, 021 300 2039 i 065 472 8211.

"MC VISION ACADEMY"

Srednja škola "MC Vision Academy" počela je sa radom 2016. godine, u okviru Univerziteta Privredna akademija (FIMEK i Pravni fakultet za privredu i pravosuđe).

Smerovi na koje se učenici mogu upisati su: gimnazija - opšti tip, finansijski administrator, pravno-poslovni tehničar, poslovni administrator, kulinarski tehničar, medicinska sestra tehničar i fizioterapeutski tehničar, a smer koji ovu školu čini posebnom jeste službenik u bankarstvu i osiguranju.

Cenom školarine obuhvaćeno je sve potrebno jednom šrednjoškolcu za vreme četvorogodišnjeg školovanja- udžbenici, nastavni materijal, školski pribor, dopunska i dodatna nastava, osiguranje 24/7 i drugi edukativni sadržaji.

Učenicima je obezbeđena praksa u prestižnim restoranima, hotelima, knjigovodstvenim agencijama, osiguravajućim kućama, kao i eminentnim medicinskim ustanovama, kako državnim tako i privatnim. Učenici kreću na praksu već u prvoj godini, jer teorija bez prakse je slepa.

Adresa škole je Cvećarska 4, a kontakt telefoni 060 015 06 99 i 063 155 33 53.


ELITNA PRIVATNA EKONOMSKA ŠKOLA I GIMNAZIJA

Elitna privatna ekonomska škola i gimnazija osnovana je 2002. godine, kao prva privatna srednja stručna škola u Srbiji. Danas su privatna škola sa najvećim brojem upisanih učenika u Srbiji. U narednim godinama teže da postanu prepoznatljivi kao najbolja IT srednja škola u Novom Sadu, a i šire.

Smerovi koji postoje su: elektrotehničar informacionih tehnologija, turistički tehničar, ekonomski tehničar, kulinarski tehničar, pravni tehničar, carinski tehničar, finansijski tehničar, trgovački tehničar i trgovac.

Škola se nalazi u centru Novog Sada, u Dositejevoj 10 i potpuno je prilagođena savremenom izvođenju nastave. Brojevi telefona su 021 6302 992 i 063 535 759.


"E – GIMNAZIJA"

Srednja škola "E-GIMNAZIJA" dobila je dozvolu za rad 2008. godine. Radi se o privatnoj gimnaziji opšteg tipa sa akcentom na informacione tehnologije i nastavu na visokom tehničkom nivou.

Prvi u Srbiji su ponudili učenicima laptop na poklon koji se aktivno koristi u kabinetima tokom nastave. Profesori nastavu izvode putem video projekcije uz pomoć posebnog tablet računara. Prostor škole i dvorišta je pokriven bežičnim internet signalom velike brzine.

Škola se nalazi na adresi Radnička 20, a brojevi telefona su 021 529 556, 021 477 8220, 064 09 05 001 i 064 50 00 008.


PRIVATNA GIMNAZIJA "TVRĐAVA"

Privatna gimnazija "Tvrđava" primenjuje moderan pristup nastavnom procesu, vodeći računa o trajnosti i primenljivosti stečenih znanja. Razvoj teorijskih i praktičnih veština u modernom okruženju, uz primenu savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi je  imperativ obrazovanja za budućnost.
Nastavni proces zasniva se na aktivnom učešću svih učenika, zajedničkim projektima, diskusiji i razmišljanju o materiji.

Njihov tim stručnih saradnika kontinuirano savetuje učenike, brine o njihovom mentalnom zdravlju i pomaže im da se izbore sa potencijalnim poteškoćama. Na raspolaganju su društveno-jezički i IT smer.

Adresa škole je Arse Teodorovića 15, a kontakt telefon je 064 08 50 500.


SREDNJA ŠKOLA SAVREMENIH VEŠTINA I TEHNOLOGIJA "FIBONACCI"

"Fibonači" je srednja škola savremenih veština i programa, jedinstvena po profilima koji obrazuju učenike za poslove budućnosti.

Kroz savremenu nastavu, učenicima se pruža funkcionalno i primenljivo znanje i kod njih se razvijaju ključne kompetencije bez kojih se ne može zamisliti život i rad u 21. veku.

Obrazovni profili Tehničar multimedija i Saradnik u digitalnim medijima su pravi izbor za nove generacije učenika koji žele da se obrazuju za poslove budućnosti.

Škola se nalazi na adresi Arse Teodorovića 5, a broj telefona je 021 300 4241.


BIT SREDNJA ŠKOLA (BUSINESS &I T)

Srednja poslovno menadžerska škola upisuje 15. generaciju na smerove ekonomski tehničar, pravni tehničar i finansijski tehničar.

Njihovi učenici, nakon završene škole, najčešće upisuju Fakultet za menadžment, zatim FTN, PMF, Pravni fakultet, Filozofski i sl.

Navode da se u školi usvaja više praktičnog znanja, te da se kroz kreativan i inovativan rad iz svakog učenika izvlači najbolje i najviše što je moguće.

Napominju da su škola u kojoj je sigurnost učenika na prvom mestu, te od svog samog nastanka ulažu mnogo u sprečavanje narkomanije i nasilja. Učenici se testiraju na narkotike nekoliko puta u toku godine, a svaki vid nasilja najstrožije se kažnjava. U školi vlada uzajamno poštovanje, tolerancija i nenasilna komunikacija.

Adresa škole je Modene 5, a brojevi telefona 065 27 000 1 i 060/6060757 .


MEDICINSKA ŠKOLA "HIPOKRAT"

Medicinska škola "Hipokrat" počela je sa radom 2006. godine i ima potpisane ugovore i uspešnu saradnju sa mnogobrojnim prestižnim organizacijama iz cele Srbije (bolnice, klinički centri, domovi zdravlja, farmaceutske ustanove, labaratorije, predškolske ustanove, sindikati, strukovna udruženja, visokoškolske ustanove itd.

Smerovi na koje se učenici mogu upisati su: fizioterapeutski tehničar, medicinska sestra-tehničar, pedijatrijska sestra, medicinska sestra vaspitač, farmaceutski tehničar, laboratorijski tehničar, kozmetički tehničar, ginekološko – akušerska sestra, sanitarno – ekološki tehničar, stomatološka sestra tehničar, zubni tehničar, zdravstveni negovatelj, ženski frizer, muški frizer i brojni smerovi specijalizacije 5. stepena iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite, kao i ličnih usliga.

Adresa škole je Dečanska 9, a brojevi telefona 021 6419 066 i 064 1655 485.


SREDNJA ŠKOLA "SVETI NIKOLA"

Srednja škola "Sveti Nikola" počela je sa radom 2005 godine. U školi su angažovani vrhunski profesori, ali i uspešni stručnajci iz privrede koji učenicima prenose svoja iskustva i znanja.Uz izuzetne kadrove škola je opremljena i najsavremenijim naučnim sredstvima i pomagalima.

Ukoliko se vidite kao uspešni ljudi u različitim oblastima iz područja rada medicine, ekonomije, prava, administracije, trgovine, ugostiteljstva, turizma, mašinstva, elektrotehnike, saobraćaja, bezbednosti, građevine ili železnice, početak ostvarenja tog sna je u srednjoj školi “Sveti Nikola”. Stečena znanja, usvojene veštine i pobednički duh koji se razvija u školi omogućuje Vam uspešno uključenje u svet rada, ali i nastavak obrazovanja na fakultetima bez obzira ko im je osnivač.

Adresa škole je Dečanska 9, a brojevi telefona su 021 6 419 470, 021 6 419 471, 021 6 419 066.


SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA "DOSITEJ OBRADOVIĆ"

U ovoj srednjoj školi, osnovanoj 2010. godine, nudi se veliki izbor zanimanja u skladu sa potrebama tržišta rada iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite, od medicinske sestre tehničara, preko fizioterapeutskog tehničara do sanitarno-ekološkog tehničara, uključujući i opšti smer gimnazije, kao i gimnaziju sa IT usmerenjem.

Škola nudi mogućnost redovnog stručnog obrazovanja i osposobljavanja i mogućnost prekvalifikacije i dokvalifikacije vanrednih polaznika.

Škola se nalazi u Suvoborskoj 6, a možete ih kontaktirati putem brojeva telefona 021 6397 677, 021 6545 811, 064 141 0312 i 065 866 8665.


SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA "SVETI ARHANGEL"

Srednja škola "Sveti Arhangel" ima saradnju sa mnogobrojnim obrazovnim institucijama iz ove struke koje se nalaze širom Srbije, to će svi kandidati koji se odluče bilo za redovno, bilo za vanredno školovanje u okviru naše institucije, imati praksu na najvišem nivou kvaliteta.

Postojeći smerovi su: medicinska sestra – tehničar, medicinska sestra – vaspitač, farmaceutski tehničar, laboratorijski tehničar, pedijatrijska sestra i ekonomski tehničar.

Škola se nalazi na Trgu Marije Trandafil 14, a brojevi telefona su 021 47 222 00, 069 30 80 623 i
060 40 30 585.


OPTIČARSKA ŠKOLA "PAŠĆAN"

Optičarska škola "Pašćan" ima tri profila: mehaničar optike, tehničar optike i optičar optometrista. Sam poziv tehničara optike, a posebno optičara optometriste, kod nas, a i u svetu, je deficitaran, tako da učenici odmah nakon završetka škole, imaju mogućnost zapošljavanja u okviru struke.

U okviru redovnog školskog programa, škola daje najveći akcenat na praktičnu nastavu koja se odvija po svim svetskim standardima i kriterijumima

Za učenike prvog razreda, škola obezbeđuje besplatne udžbenike, bele mantile, kartu na svim linijama GSP-a, školske sveske i pribor, tablet računare i ekskurziju dobrodošlice koja podrazumeva jednodnevno druženje na nekoj od naših domaćih destinacija, a sve sa ciljem što boljeg upoznavanja i ostvarivanja što prisnijeg kontakta sa učenicima.

Adresa škole je Dečanska 9, a brojevi telefona su 021 64 19 472 i 063 340 856.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan