Pušten u rad objekat centralne sterilizacije za sva tri instituta u SK, novi akceleratori do kraja godine

Pušten u rad objekat centralne sterilizacije za sva tri instituta u SK, novi akceleratori do kraja godine

Na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, od početka godine, zračnom terapijom je tretirano više od 1500 pacijenata, a svakodnevno se na tri aparata, koja su u funkciji i rade punim kapacitetom, leči 155 bolesnika.

Kako javlja RTV, puštanje u rad dva nova akceleratora očekuje se do kraja godine, a dinamika radova na ovom projektu ide planiranim i predviđenim tokom.

To je prilikom posete institutima u Sremskoj Kamenici potvrdio pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i dodao da se u oktobru završavaju građevinski radovi, a odmah nakon toga sledi instalacija novih aparata i obuka zaposlenih.

U Sremskoj Kamenici je završen i pušten u rad i objekat centralne sterilizacije za sva tri instituta, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 57 miliona dinara.

Sterilizaciona jedinica je posle 35 godina potpuno rekonstruisana i opremljena novim sterilizatorima, čime će se omogućiti kvalitetniji, stručniji i bezbedniji rad za sve tri zdravstvene ustanove, saopštila je Radio-televizija Vojvodine.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan