PZP: Novosadska gradska vlast zbog nebrige nije obezbedila zaštitu od komaraca

PZP: Novosadska gradska vlast zbog nebrige nije obezbedila zaštitu od komaraca

Gradski odbor Poketa za preokret naveo je u svom saopštenju kako smatra da je gradska vlast u Novom Sadu odgovorna što su Novosađani ovih dana, ali i tokom prethodnog perioda, nezaštićeni od najezde komaraca.

Oni smatraju da su gradske službe i "Ciklonizacija" "u potpunosti zakazali i građani iz svih gradskih i prigradskih područja se žale na najezdu komaraca, na otvorenom ali i u stanovima".

Sve ovo je posledica neznanja i nebrige gradske vlasti, koju predvodi SNS. Posebno su ugroženi delovi grada u kojima gradska vlast nije uspela da uništi zelenilo, poput Novog naselja i naselja uz Dunav – piše u saopštenju Pokreta.

Oni takođe smatraju da se najezda komaraca nakon kišnog vremena mogla očekivati, ali da su, kako navode, očekivali da će početkom lepog vremena gradske vlasti, preko nadležnih službi i preduzeća, krenuti u intezivno uništavanje komaraca.

Kako zaprašivanja nema ni u najavi tražimo od gradonačelnika i nadležnih službi da hitno angažuju "Ciklonizaciju" i započnu zaprašivanje komaraca, jer je život u Novom Sadu na otvorenim površinama, ali i u stanovima  postao nemoguć, posebno u večernjim satima i tokom noći – naglasili su.

Iz pokreta smatraju da su posebno ugrožena deca i ljudi alergični na ubode komaraca.    

Neki gradovi u regionu su zbog najezde komaraca proglašavali vanrednu situaciju i druge mere jer ovakvo stanje ozbiljno ugrožava kvalitet života. Novosadska vlast se previše ne uznemirava zbog stanja, pa se građani pitaju koja je uloga gradske vlasti i zašto novac troši na sulude projekte, poput turbo kružnog toka, a nema ili ne želi novac da potroši na uništavanje komaraca – istakli su u saopštenju.

Naveli su i da su pojedine stambene zajednice već imale sastanke stanara i "očajno su tražili zaštitu od komaraca od grada, ali nje nema".

Tražimo hitnu reakciju svih gradskih službi kako bi građani mogli normalno da žive – zaključili su.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • IZNOGUD

    pre 224 dana i 6 sati

    A grinje ? Vlast je kriva i za grinje . Smena Vulina i Gašića...nisu u stanju da nas reše problema čak ni sa grinjama...

    Oceni komentar:
    2
    2