Raste broj poseta Novom Sadu

Raste broj poseta Novom Sadu

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije u Novom Sadu od januara do maja boravilo je 76.808 turista što predstavlja porast u odnosu na isti period prethodne godine za 9.1 odsto.

Prema istom izvoru od januara do maja ove godine ostvareno je 160.154 noćenja što predstavlja rast od 27,7 odsto. Od toga domaći turisti su ostvarili 60.563 noćenja (rast za 23,9 odsto), a strani 99.591 (rast za 30,1 odsto).

Na osnovu podataka dobijenih od 23 hotela i 6 drugih objekata za smeštaj, u Novom Sadu je kako saopštavaju u Turističkoj organizaciji Novog Sada u maju 2018. godine najviše turista došlo iz Srbije, zatim iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kine, Nemačke, Mađarske,  Makedonije, Crne Gore, Poljske. Po dolascima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

 

 

Na osnovu istih podataka, kako dalje kažu u TONS-u u Novom Sadu su u maju 2018. godine najviše noćenja ostvarili turisti iz Srbije, zatim iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Kine, Crne Gore, Ruske federacije, Austrije. Po noćenjima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

- Od januara do maja info centre Turističke organizacije Grada Novog Sada posetilo je 1.988 turista (od toga 1.768 stranaca i 220 domaćih turista). Najveći broj stranaca, koji su ušli u naše info centre u tom periodu, poreklom su iz Turske, zatim Kine, Nemačke, Rusije, Hrvatske, Izraela, Francuske, Slovenije, Španije, SAD. Interesantno je spomenuti da su nas u maju posetili i gosti Pakistana, Indije, Perua, Kolumbije, Urugvaja, Južne Koreje – kažu u TONS - u.

 

 

Kada je reč o promociji Novog Sada kao turističke destinacije putem društvenih mreža u TONS-u ističu da nam najveći broj poseta dolazi iz Srbije i zemalja regiona. 

- Kada je reč o promociji putem web sajta www.novisad.travel najveći broj poseta dolazi iz Srbije i regiona, značajan broj poseta dolazi iz Kine (u pojedinim mesecima je poseta iz Kine čak 1/4 svih poseta na sajtu), zatim iz Rusije, Nemačke, Mađarske, Velike Britanije, Australije, Francuske – zaključuju u TONS - u. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan