Rekonstruisan vrtić u Starim Ledincima, dupliran kapacitet

Rekonstruisan vrtić u Starim Ledincima, dupliran kapacitet

Nakon što je realizovan projekat rekonstrukcije i nadogradnje vrtića "Izvorčić" obezbeđena su mesta za još 42 dece. Bruto površina objekta u Starim Ledincima nakon dogradnje iznosi 392,76 m², i omogućen je upis za još 32 dece, pa vrtić sada može da pohađa ukupno 74 dece, stoji u saopštenju iz Gradske kuće.

Projekat je realizovan na inicijativu Mesne zajednice "Stari Ledinci", a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je sada dovoljno prostora za potrebe ovog naselja, da nema liste čekanja i da je prvi put uvedena i jaslena grupa.

− Predano radimo na tome da u Predškolskoj ustanovi bude mesta za svu decu u Novom Sadu. Za njih je boravak potpuno besplatan i Grad uspeva to da omogući i u uslovima krize izazvane epidemijom. Povećali smo broj dece kojoj subvencionišemo boravak u privatnim vrtićima na 3.300 dinara, a trudićemo se i da bude veći iznos koji dotira Grad. Čeka nas izgradnja tri nova objekta u naseljima Sajlovo, Adice i Veternik, kao i proširenje postojećeg objekta u Kaću. Kada sam  izabran za gradonačelnika 2012. godine plata vaspitača je bila 35.000 dinara, a sada je 55. 0000, nastojaćemo da ta zarada nastavi da raste – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Radovi na objektu u Starim Ledicima su izvođeni u 2018. i 2019. godini, a u 2020. je izgrađen priključak za vodovod i pribavljena je upotrebna dozvola. Za radove i nabavku opreme ukupno je utrošeno 40.203.258 dinara.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan