SA KIŠOM I 1. SEPTEMBROM: Počeo saobraćajni kolaps ispred novosadskih škola

SA KIŠOM I 1. SEPTEMBROM: Počeo saobraćajni kolaps ispred novosadskih škola

Kad prvi školski dan nove kalendarske godine počne pljuskom, neminovno se pojavljuju i dobro poznate scene ispred bezmalo svih novosadskih škola: totalni kolaps od vozila na ulazu u školska dvorišta, gužva, zapljuskivanje prolaznika barama...

Nije trebalo mnogo, a da nekim od roditelja već presedne, pa se tako u raznim objavama na društvenim mrežama može videti izražavanje nezadovoljstva zbog onih koji parkiraju direktno pred ulaz i time prave opštu gungulu.

Ne mogu sva kola stati direktno ispred ulaza, to je čist sebičluk. Malo fali da pogaze neko tuđe dete na prelazu, kako bi njihov mezimac iz kola ušao u školu. Zaista je nemoguće od njih uopšte i prići školi, a kamoli ući u nju – žali se jedna mama.

Kako kažu mnogi roditelji, zbog jednog deteta čiji roditelj stane ispred škole, ostala deca ne mogu da pređu pesččki prelaz, jer je brižni roditelj zbog svog deteta stao na zebru. Ima puno sličnih primera nebrige o drugima, što mnogi veoma osuđuju i pitaju se kakva li će nam onda deca biti.

Sve razumem, i da roditelji žure i da kasne na posao, ali onda neka krenu ranije ili bar kad je kiša stalu par metara niže, niko nije toliko važan da se zbog njega zakrči sve ili, ne daj bože, neko strada – izričit je jedan otac.

Naša sugrađanka Jelena S. rekla nam je da razlog zašto svoje dete još uvek ne pušta samo do škole nije prelaženje preko pešačkog prelaza na bulevaru, već upravo bahatost takvih roditelja, koji "šibaju kroz uličice oko škole i nikog ne fermaju".

Nekada toga nije bilo, sve su to bila deca iz komšiluka i svi su išli peške u školu, nije bilo potrebe da nas roditelji voze. Sad je neka sasvim druga priča, a malobrojni đaci pešači zaista moraju da otvore četvoro očiju kako ih roditelj drugara ne bi zalio ili čuknuo svojim vozilom – kaže Vesna Č.

Pored osnovnih škola, identične slike dešavaju se i u blizini novosadskih vrtića, pa je, kad pada kiša, skoro nemoguća misija da dete dođe suvo na nastavu.

Oceni vest:
11
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Današnje iskustvo

  pre 25 dana i 1 sat

  Kojom brzinom vozači voze po malim ulicama...
  Čim nema kamera, postaju varvari.
  Policijo, stavljaj radare po malim ulicama oko škola.

  Oceni komentar:
  0
  6