Saslušani Dijana Hrkalović i bivši načelnik PU Novi Sad

Saslušani Dijana Hrkalović i bivši načelnik PU Novi Sad

Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je nekadašnju državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović, ali i bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića. Oni su saslušani zbog nezakonitog prisluškivanja osuđenog kriminalca Darka Eleza.

 Reč je o krivičnom delu trgovina uticajem, prenosi N1.

Sektor unutrašnje kontrole podneo je dopunu krivične prijave protiv Hrkalović. U toj dopuni policija tereti Hrkalović i Šušnjića za nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

Tačno je da je moja branjenica danas saslušana. Dijana Hrkalović je negirala krivicu i iznela svoju odbranu. Reč je o dopuni krivične prijave ─  advokat Nenad Tasić.

Dodaje i da su kao svedoci saslušani policajci, koji nisu teretili Hrkalović.

Darko Elez je, nedavno sklopio sporazum o priznanju krivice u Bosni i Hercegovini za krivična dela u predmetu "Lutka" i osuđen je na 15 godina zatvora, podseća N1 Shodno tom sporazumu, Elezu se oduzima sva imovina stečena kriminalnim aktivnostima i tim ugovorom obavezuje se da pristaje na saradnju sa srpskim i bosanskim pravosudnim organima u vezi organizovanog kriminala o informacijama koje su mu poznate, što je uobičajena procedura u ovakvoj situaciji.

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića, piše N1.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan