"SASVIM DRUGA PRIČA": Da ideja o izgradnji Gradske bolnice doživi svoj epilog

"SASVIM DRUGA PRIČA": Da ideja o izgradnji Gradske bolnice doživi svoj epilog

Najnovije saopštenje Grupe građana "Sasvim druga priča – Novosađani" prenosimo vam u celosti.

– Naš grad, Novi Sad, drugi po veličini u Srbiji, jedan je od gradova sa najvećim demografskim rastom u našoj zemlji, ali uprkos tome nema najosnovniju, sekundarnu zdravstvenu zaštitu – GRADSKU BOLNICU. 

Nakon perioda velikog zagađenja i izuzetno lošeg vazduha, kao i zdravstvenih problema koje je to stvorilo, nakon pandemije Covid-a 19, valjda je svima postalo jasno da oni koji upravljaju gradom moraju da obezbede sredstva da napokon sagradimo i opremimo GRADSKU BOLNICU. Nadamo se da smo konačno postali svesni kakvi sve izazovi mogu da se pojave pred nama i da je pre mnogo drugih investicija i uređenja bitno da Novi Sad dobije savremenu GRADSKU BOLNICU. 

Zato, Grupa građana "Sasvim druga priča – Novosađani" poziva sve sugrađane da 21. juna na biralištima zaokruže broj 4, jer ćemo biti garant beskompromisne i argumentovane borbe da već tokom narednog mandata ideja izgradnje Gradske bolnice doživi svoj epilog. 


– Dugo smo slušali priče političara koji su odlučivali o tome da li Novi Sad treba da ima bolnicu ili ne, od kampanje do kampanje, od izbora do izbora. Došlo je vreme da mi poreski obveznici i građani koji se ne bave politikom i populističkim obećanjima odlučujemo gde i kako se troši naš novac preliven u gradsku kasu.   

Podsećamo da su se usvajanjem Plana mreže zdravstvenih ustanova u Vojvodini, stekli svi uslovi da već u narednom planiranju budžeta Novi Sad predvidi da njegovi žitelji izbegnu duge liste čekanja i ostvare pravo na lečenje kakvo dolikuje građanima koji žive u srcu Evrope u 21. veku. Nema više nikakvih opravdanja da se sa izgradnjom GRADSKE BOLNICE ne počne već od narednog budžeta, od naredne godine – navodi se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan