Sednica Kriznog štaba danas u 14 sati

Sednica Kriznog štaba danas u 14 sati

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zaseda danas u 14 časova zbog alarmantnog porasta korona brojki.

Podsećamo, prema poslednjem preseku, u Srbiji je registrovano više od 6.000 novih slučajeva zaraze, uz čak 25 preminulih, zbog čega je sednica hitno zakazana, piše Alo.rs.

O kojim merama bi moglo da se raspravlja

Ranije se govorilo o uvođenju kovid propusnica, koje su izazvale veliku polemiku. O mogućem uvođenju pričao je ranije državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek, rekavši da bi podela ljudi na vakcinisane i nevakcinisane predstavljala diskriminaciju, ali da traženje kovid propusnica kao potvrde za obavljanje određenih aktivnosti nije diskriminacija, a pruža mogućnost zaštite života ljudi.

On je ranije kazao i da bi ograničenje okupljanja, koje je trenutno na 500 ljudi, moglo da bude smanjeno.

Član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović govorio je o muzičkim nastupima na kojima se ne poštuju mere kao jednoj od aktivnosti koje bi trebalo ograničiti.

Ono što je sigurno je da neće biti zatvaranja i ograničenja kretanja – više članova Kriznog štaba ranije je potvrdilo da to nisu opcije o kojima se razmišlja. Svi su oni podvukli važnost što većeg obuhvata vakcinacije kao prioritet, pa se pominjalo i uvođenje obavezne vakcinacije za određene grupe kao što su zdravstveni i prosvetni radnici.

Kako javlja "Danas", predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti danas u 18 časova, ali njegova služba za saradnju sa medijima nije saopštila šta će biti tema ove vanredne konferencije.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan