SHL o presudi za iseljenje CK13 iz Crne kuće: "Kuda.org" je izgubila legitimitet

SHL o presudi za iseljenje CK13 iz Crne kuće: "Kuda.org" je izgubila legitimitet

Fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) poslala je saopštenje u kom se izjasnila povodom presude za iseljenje po tužbi udruženja "Kuda.org" protiv udruženja "Omladinski centar CK13".

 

Sud doneo presudu o iseljenju CK13 iz Crne kuće; aktivisti: Nastavljamo sa svojim programima


U vezi ove sudske odluke, SHL piše: 

Oktobra 2020. godine pokrenut je pravni postupak od strane udruženja "Kuda.org" protiv udruženja "Omladinski centar CK13" u kojem se zahteva iseljenje omladinskog centra iz poznate Crne Kuće (objekta u Vojvode Bojovića 13). Mesec dana pre ove tužbe u septembru iste godine "Kuda.org" pokreće tužbu protiv Fondacije Schüler Helfen Leben koja je omogućila kupovinu objekta, sa pokušajem da poništi hipotekarni dug prema SHL-u i prisvoji Crnu Kuću. 

Nakon presude osnovnog suda u Novom Sadu u korist udruženja "Kuda.org" po pitanju prava "Omladinskog centra CK13" da ostane u prostorima Crne Kuće, Schüler Helfen Leben smatra da je neophodno "da izrazi svoj stav po kojem je donesena presuda nepravedna, i da pruži podršku omladinskom centru CK13". 

– Ova presuda i potezi koje čini "Kuda.org" ometaju rad i ugrožavaju postojanje omladinskog centra, što ide na štetu zajednici Novog Sada. Delajući protiv udruženja CK13 i SHL-a, "Kuda.org" je izgubila legitimitet kao akter nezavisne scene i civilnog sektora grada (u očima SHL-a) – zaključuju.

Patick Hoemke, izvršni direktor SHL-a, naglašava da "ove akcije mogu dovesti do gubitka omladinskog centra. U javnom interesu je da 'Kuda.org' obustavi ove akcije kako bi izbegli gubitak ključnog dela kulturne scene Novog Sada"

Saopštenje SHL-a koje je potpisao Patrick Hoemke možete pogledati OVDE

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan