Sindikat "Sloga" poziva građane na bojkot kupovine mesa pred praznike

Sindikat "Sloga" poziva građane na bojkot kupovine mesa pred praznike

Udruženi sindikati Srbije "Sloga", u znak protesta zbog nekontrolisanog rasta cena osnovnih životnih namirnica, posebno hrane, pozivaju građane Srbije na bojkot i smanjenu kupovinu hrane, posebno mesa i pečenice uoči novogodišnjih i božićnih praznika.

Imamo razumevanja za globalnu krizu, za poskupljenje nafte, gasa i električne energije na svetskom tržištu, ali nemamo razumevanje za sopstvenu državu i vlast koja trgovcima i velikim trgovačkim lancima svake godine uoči nekog od praznika dopušta brutalnu pljačku sopstvenog naroda od strane pohlepnih trgovaca koji nekontrolisano podižu cene. Na sceni trenutno imamo brutalnu pljačku socijalno ugroženih građana, posebno penzionera i radnika sa minimalnom penzijom i platom, koji zarad običaja i očuvanja suštine svog nacionalnog bića kroz božićne običaje nisu u stanju zbog nemaštine da u miru i blagostanju proslave svoje vekovne običaje ‒ navodi se u saopštenju "Sloge".

Zato oni pozivaju Vladu Srbije i Ministarstvo trgovine da pokrenu inspekcijske nadzore, ali i  Srpsku pravoslavnu crkvu i patrijarha Porfirija da apeluju na vernike da manje troše za praznike.

Oceni vest:
12
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Podržavam

  pre 474 dana i 23 sata

  Samo na ovakav način možemo regulisati bezočnost trgovaca.
  Država se neće mešati, nazvaće to demokratijom i liberalnim tržištem.
  Političari će imati mesa, verovatno kupljenog javnim novcem.
  Dakle - samo bojkot!
  I nije toliko teško. Već par meseci bojkotujem sve pekarske proizvode osim hleba.
  Sve drugo nosim na posao za ishranu, izađe me jeftinije. Čak sam ustanovio da se bolje hranim.

  Oceni komentar:
  0
  5