Skoro 100 brodova učestvuje na međunarodnoj regati "Vode Vojvodine" od danas do 3. jula

Skoro 100 brodova učestvuje na međunarodnoj regati "Vode Vojvodine" od danas do 3. jula

Dvanaesta međunarodna regata "Vode Vojvodine" startovala je danas i trajaće do 3. jula, na relaciji Novi Sad–Bački Petrovac–Ruski Krstur–Srpski Miletić–Sombor–Bezdan–Apatin–Bogojevo–Bačka Palanka

Oko 300 učesnika regate će sa skoro 100 brodova preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana.

Ovogodišnja regata održava se pod sloganom ''Čista voda – čista ljubav'' i podrazumeva saradnju sa Udruženjem ''Čepom do osmeha'', te ima ekološki i humanitarni karakter. Tokom deset dana, u svim pomenutim lokalnim samoupravama, odvajaće se otpad za reciklažu, a od prikupljenih sredstava i iz sopstvenih sredstava biće kupljeni terapeutski rekviziti za dvoje dece.

Prelep dan na Dunavu, da se još jednom uverimo u lepote našeg grada iz ove perspektive, ali i da vidimo šta sve treba da realizujemo kako bismo bolje čuvali našu reku i prirodu. Čovek mora da živi sa prirodom, ali to ne znači da treba da se zaustave izgradnja i razvoj. Naprotiv, ekologija i ekonomija moraju biti dve grane jednog stabla. Ovakve manifestacije dobre su za privredu i turističku promociju, tako da treba i pojačati kapacitete da mogu da učestvuju u regati svi koji se prijave, a interesovanje je veliko. Odnos prema prirodi je i pitanje savesti, odnosno kakav svet želimo da ostavimo budućim generacijama i čestitam JVP ''Vode Vojvodine'' što razumeju širi značaj delokruga svog posla – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je učestvovao u otvaranju regate.


JVP ''Vode Vojvodine'' ove godine uključilo je i studente u izradu logoa sa eko-motivom i pobedničku ideju studenta FTN-a Marka Ađina, nagradilo je sa 120.000 dinara.

– Posle dve godine pauze, zbog pandemije, nastavljamo našu tradiciju, a ovoga puta uz jaču saradnju sa Gradom i zahvaljujem se gradonačelniku Vučeviću što je danas sa nama. Pokušavamo da prikažemo novi potencijal naše pokrajine kroz nautiku i zahvaljujem se na podršci svim lokalnim samoupravama kroz koje će regata proći. Tamo su za učesnike pripremljeni kulturno-zabavni sadržaji i besplatni obroci – rekao je direktor JVP ''Vode Vojvodine'' Srđan Kružević.

On je takođe istakao da JVP ''Vode Vojvodine'' organizuje regatu kako bi na najbolji način predstavilo plovni potencijal Vojvodine, rekreativnu plovidbu i nautički turizam. Regata ima međunarodni karakter i pored domaćih učesnika, plove nautičari iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Holandije i Francuske.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan