SPC se oglasila o navodima da Vlada Srbije i novinar Pinka kontrolišu patrijarhov nalog na Instagramu

SPC se oglasila o navodima da Vlada Srbije i novinar Pinka kontrolišu patrijarhov nalog na Instagramu

Predhodnih dana na portalu Nova.rs se pojavila vest da "Vlada Srbije i novinar TV Pink vode Instagram nalog patrijarha Porfirija".

Naime, objavljeno je da je "Ljuban Kovačević, zaposleni na Pinku i osoba zadužena za vođenje Instagram profila patrijarha Porfirija, rekao da su zaposleni u Vladi Srbije delegirani i zaduženi za verifikaciju profila srpskog patrijarha. To znači da se postovi ne objavljuju bez odobrenja Vlade Srbije, konkretno savetnice ministra Miloša Vučevića, Dijane Stanisavljević", pisala je Nova.rs.

U saopštenju objavljenom na sajtu Srpske pravoslavne crkve navodi se da je "za Patrijarhove naloge na društvenim mrežama zadužena Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve".

Povodom neistinitih informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama, a prenela ih jedna medijska kuća, a u vezi sa zvaničnim nalozima Patrijarha srpskog g. Porfirija na društvenim mrežama, obaveštavamo javnost da je za upravljanje nalozima Njegove Svetosti Patrijarha, kao i svih patrijaršijskih glasila, isključivo nadležna Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve i da niko drugi sa tim poslovima nema ni posredne ni neposredne veze  navodi se u saopštenju i dodaje:

– Jedino što je tačno u vezi sa navedenim objavama je da je Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve ovih dana, kod ovlašćenog zastupnika kompanije Meta pokrenula postupak verifikacije patrijarhovog fejsbuk naloga (dobijanje plave tačke), imajući u vidu činjenicu da na toj platformi postoji niz lažnih naloga koji uzurpiraju ime i titulu Patrijarha srpskog.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nikakvo čudo

  pre 183 dana i 22 sata

  Ako kontrolišu novine i portale, a što ne bi jednog Patrijarha?
  Papa ima 9 naloga na jednoj mreži, na raznim jezicima. Sve verujem da ih on održava i prevodi.
  To su bre timovi "savetnika".
  A za patrijarhov nalog, normalno, neko udomio neke curice za "savetnice".

  Oceni komentar:
  5
  4
 • Ja

  pre 183 dana i 22 sata

  Samo pjujte i lazite, to jedino i znate, takva nam je na zalost opozicija koja hoce.na silu da dodje do vkasti, la im nista nije sveto nimoatrijarh , ni crkva, nije ni cudo kad ih voda laziva Marinika i Aida Cirivic, sroska mrziteljka.

  Oceni komentar:
  7
  5