Srpski turisti među malobrojnima koji će dobiti "zeleno svetlo" za ulazak u Grčku

Srpski turisti među malobrojnima koji će dobiti "zeleno svetlo" za ulazak u Grčku

Svoje turističke objekte Grčka, koja je jedna od omiljenih destinacija srpskih turista, mogla bi da otvori između 15. juna i 1. jula.

Među pet do šest zemalja, za čije je turiste ova zemlja spremna da otvori vrata, je i Srbija i to je dobra vest, kaže za "Blic Biznis", Aleksandar Seničić iz Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA). To se poklapa i sa ocenama poznavalaca, da putovanja iz Srbije neće biti moguća bar još nekoliko nedelja, otprilike do sredine juna.

Grci su odlučili da neće biti otvoreni za turiste iz Zapadne Evrope i zemalja u kojima je pandemija najviše uzela maha, a naša zemlja je dobila "zeleno svetlo", zajedno sa Rumunijom, Bugarskom, Izraelom...

– Ako se otvore granice i ako na graničnim prelazima bude koliko-toliko redovno stanje - pominju se mogući pregledi, dodatna papirologija, a još uvek nije rešeno ni pitanje karantina prilikom odlaska i povratka - nadamo se da ćemo uspeti da spasemo makar deo sezone – objašnjava Aleksandar Seničić.

U međuvremenu sve oči su uprte u zdravstvenu situaciju i instrukcije državnih organa. Ovog leta će raditi oni koji mogu i koji nađu interesa, jer je mnogo hotela kojima nije u interesu da otvaraju vrata ako zaključe da će popunjenost biti niska.

Ostatak vesti možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan