Studenti i srednjoškolci se takmičili u besedništvu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

Studenti i srednjoškolci se takmičili u besedništvu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

U prepunom Amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, u četvrtak je održano trinaesto po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom "Govori da te vidim ko si".

U kategoriji studenata pobedu je odnela Nikolina Grahovac, koja je trenutno na drugoj godini studija ovog fakulteta u Visokoškolskoj jedinici u Subotici, dok je među maturantima najbolji bio David Bugarski iz Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu. 

Dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, profesor dr Milan Počuča, izjavio je da su danas ljudi prestali da komuniciraju.

Komuniciramo porukama, tu su emotikoni, razne stvari sa kojima izražavamo sreću, tugu i radost. Otkako je porodica Carić osnovala fakultet, to je već 23 godine, mi se trudimo da svaku generaciju svršenih studenata napravimo boljom upravo u ovome što večeras radimo. A to je da budu bolji pravnici, rečitiji, jasniji, da se bolje izražavaju i da ono što je pravniku najjače oružje, a to je reč, upotrebe na pravi način – rekao je dekan.


Državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, prof. dr Marijana Dukić Mijatović, izrazila je zadovoljstvo što je bila u žiriju jednog uglednog takmičenja.

Mogu izuzetno afirmativno da se osvrnem na sam događaj i učesnike, prvenstveno što imamo i srednjoškolce, a s druge strane i studente, a i za jedne i za druge je nemerljivo da se neguje oratorstvo i besedništvo. Nema dobre besede bez sistematizovanog znanja. Jedino tako možemo uveriti našeg sagovornika u naše pravne, naučne, religijske ili bilo koje stavove, jer iza njih stoji čvrsto utemeljenje – rekla je Dukić Mijatović.


U takmičenju je učestvovalo petnaest učesnika. Snage u besedništvu odmerilo je jedanaest studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i četiri maturanta koje su nominovale četiri gimnazije iz Novog Sada.

Srednjoškolci su radili na otvorenu temu, a studentima je bila zadata tema pod nazivoma "Putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom". 

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan