Svečano otvorena nova zgrada Studentskog kulturnog centra (FOTO i VIDEO)

Svečano otvorena nova zgrada Studentskog kulturnog centra (FOTO i VIDEO)

Ustanova Studentski kulturni centar Novi Sad (SKCNS), nakon tri decenije od osnivanja, konačno je dobila sopstveni objekat koji je u potpunosti opremljen za realizaciju kulturnih i umetničkih programa, kao i za administrativni rad Ustanove.

Objekat su svečano otvorili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor SKCNS-a Obrad Boba Škrbić, a nastup gudačkog kvarteta Tajj doprineo je svečanoj atmosferi.


Imali smo pravu viziju da ovde u Kampusu – središtu novosadskog univerziteta i među fakultetima zasadimo jedan bokor kulturnih dođaja u budućnosti koji će uz vredne i preduzimljive kulturne delatnike iz Kulturnog centra sasvim sigurno u vremenu pred nama omogućiti da uživamo u kulturnim sadržajima – izjavio je Pokrajinski premijer.

Novi objekat, površine 3459,36m2, nalazi se na adresi Vladimira Perića Valtera 5 u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu. Ovo je prvi samostalni objekat namenjen kulturi izgrađen u Novom Sadu od 1981. godine, kada je izgrađeno Srpsko narodno pozorište. Ovo je značajan događaj za rad Ustanove i za kulturnu scenu Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

Otvaranju su  prisustvovali i ministarka kulture Maja Gojković, članovi Pokrajinske vlade, predstavnici Grada Novog Sada i drugi.


"SKCNS P(R)OLEĆE" obuhvata niz događaja koji će se održati u novoj zgradi do 27. aprila

  • Sreda, 24. april, u 19 sati: Promocija muzičkog izdanja NORK (ulaz uz pozivnice)
  • Četvrtak, 25. april, 19 časova: Promocija knjige Milorada Milinkovića "Život počinje u šezdeset i drugoj" (ulaz besplatan)
  • Petak, 26. april, u 19 časova: Otvaranje izložbe studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu "Budi voda" (ulaz besplatan)
  • Subota, 27. april, od 20 časova: Koncert Konstrakte i Zemlje gruva (ulaz besplatan uz obaveznu rezervaciju na )


     
     
     
    View this post on Instagram

    A post shared by mojnovisad.com (@mojnovisadcom)

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dragan

    pre 24 dana i 13 sati

    Sta ce biti u starom SKCNS u porti?

    Oceni komentar:
    0
    0