Svim bebama rođenim na Dan Novog Sada poklon od 200.000 dinara

Svim bebama rođenim na Dan Novog Sada poklon od 200.000 dinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas Betaniju kako bi predao poklon za bebu koja je prva rođena 1. februara na Dan Grada Novog Sada.

Poklon je uručio glavnoj medicinskoj sestri Mariji Кaradedliji koja će preneti pozdrave majci i detetu, s obzirom na to da su posete Кliničkom centru Vojvodine zbog epidemiološke situacije iz predostrožnosti zabranjene. Prva beba koja se rodila na Dan Grada je Dimitrije Lončarić.

Dan Grada započinjemo sa mesta odakle dobijamo najlepše vesti. Od jutros su rođene dve bebe, Dimitrije odmah nakon ponoći. Čestitam srećnim roditeljima, a njima i svim Novosađanima čestitam Dan Grada. Ovo je prilika da se još jednom zahvalimo svim ljudima koji rade ovde, i ponosni smo na to što imamo sve opremljenije i bolje porodilište, neka uvek imaju što više lepih vesti za nas. Grad će nastaviti da podržava porodice sa decom, ne samo na ovaj način, nego i tako što obezbeđuje besplatne udžbenike za sve prvake, besplatan boravak u vrtićima, Vidovdansku nagradu za uspešne učenike i mnogim drugim merama kojima olakšavamo porodicama obrazovanje i život. Želimo da deca ostanu da žive u Novom Sadu, a da putuju iz radoznalosti – naglasio je Miloš Vučević a prenosi njegov Kabinet.Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, uveden je poklon i za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200 000 dinara po detetu.

– Ovo je prilika da Кlinički centar Vojvodine, u ime preko 3.500 zaposlenih, čestita Dan Grada Novog Sada svim građanima. Na današnji dan želimo da vas obradujemo informacijom da je tokom januara rođeno 607 beba, i ako nastavimo ovim tempom, zadržaćemo titulu, jer smo prepoznati kao prvi grad po broju blizanačkih porođaja. Кlinički centar Vojvodine je dobar partner Gradu Novom Sadu, jer doprinosi da na svet bezbedno dođe toliko beba – zaključila je direktor КCV prof. dr Edita Stokić.

Oceni vest:
6
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Petar

  pre 484 dana i 12 sati

  Da li to važi i za ovu godinu?

  Oceni komentar:
  0
  0