Tabloidi napali Exit zbog podrške Dušana Kovačevića ekološkim protestima

Tabloidi napali Exit zbog podrške Dušana Kovačevića ekološkim protestima

Jedan od osnivača i direktor Exit festivala Dušan Kovačević oglasio se na svom Instagram profilu povodom senzacionalističkih izveštavanja pojedinih medija o njegovom prisustvu na ekološkom protestu i blokadi puteva u Novom Sadu.

Tabloidi su, između ostalog napisali:

– Eto ti i njega? I on izašao na proteste, a uzima svake godine milione od države! I osnivač Exita blokirao puteve!. Kovačević šeta protiv vlasti od koje dobija milione svake godine. Rascep mozga, osoba odgovorna za planinu smeća, droge i bluda kvazi ekolog: Osnivač Exita glumi ludilo ili ipak ne – su samo neki od naslova u žutoj štampi.

Dušan Kovačević je na svom Instagram profilu napisao da ove naslove ne vredi komentarisati, kao ni da nema potrebe dodavati argumente na to da li su nam vazduh i voda neophodni za život.

 

 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Dusan Kovacevic (@dusan_exit)

 

– Ono što treba istaći je argument koji se slabo čuje u javnosti, koji smatram ključnim u ovom trenutku, a to je da je izbor između ekonomije i ekologije nepostojeći. Naime, prirodna sredina na planeti Zemlji je toliko uništena, da nažalost ubrzano ulazimo u doba u kome će netaknuta priroda, a pogotovo čist vazduh i voda, biti glavni ekonomski resursi bilo koje zemlje. Države koje budu pamente i sačuvaju ono malo prirode koje nam je ostalo, imaće resurs vredniji od zlata, nafte ili bilo koje rude. Imaće u sebi resurs života – napisao je Kovačević.

Na "prozivke" medija naklonjenih vlasti da Exit dobija milione od države, Kovačević je na društvenoj mreži napisao.

– Iznos koji Exit dobije od države je oko pet odsto onoga što donese ekonomiji zemlje ili oko 20 odsto od ukupnog festivalskog budžeta, što je na nivou podsticaja koji se u našoj zemlji daju filmskoj industriji (što je ekonomski opravdano). Međutim, doprinos Exita turizmu i promociji neuporedivo je veći. Da ne govorimo o 97 odsto koje uzima rudarska i naftna industrija, koje Srbiji ostavljaju skandaloznih tri odsto rudne rente od sirovine ove zemlje. Zato, pamet u glavu i hajde da se cela Srbija konačno ujedini oko jedne teme toliko očigledne bez prirode nam nema života – zaključio je Kovačević.

Oceni vest:
8
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miloš

  pre 729 dana i 19 sati

  Zjala nije cvećka, ali svaka čast za podršku. Dole sns mafija

  Oceni komentar:
  3
  9
 • zuks

  pre 729 dana i 17 sati

  bolje im je da cute, mislim, tabloidima... provaljeni su odavno..
  a Exitu svaka cast, vidimo se u subotu opet....

  Oceni komentar:
  2
  5
 • NS

  pre 729 dana i 7 sati

  Ko sa decom spava, upišan se budi. Ničija nije do zore sjala. Kako seješ, tako i žanješ. Mnogo je poslovica koje bi se ovde mogle napisati.

  Oceni komentar:
  1
  2