U Moskvi otkriven spomenik Miloševiću, među prisutnima i sin Marko

U Moskvi otkriven spomenik Miloševiću, među prisutnima i sin Marko

Sin bivšeg predsednika Srbije i Savezne republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, Marko Milošević, pojavio se u javnosti nakon više od 20 godina.

On je prisustvovao otkrivanju spomenika svome ocu u Moskvi u društvu osnivača i vođe moto kluba "Noćni vukovi" Aleksandra Zaldostanova koji je, inače, bliski prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina. 

Na njegov poziv, Milošević, za kojim je na snazi poternica Interpola, održao je kratak govor (na ruskom) čiji je snimak isplivao u javnost.

Kao što je na ovoj tabli napisano, mi smo nažalost bili proba onoga što se dogodilo u Rusiji i što se sada događa u Ukrajini. Jugoslovenska kriza, jugoslovenski ratovi su isti, samo je ovo sada u Ukrajini ubrzana varijanta. Mi smo, nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo. Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobedićemo! Za pobedu – rekao je Marko Milošević, dok je neko pored njega dodao "Srbina čuva slava i Bog", a Zaldastanov pokazao tri prsta.

Marko Milošević se u Srbiji sumnjiči za učešće u organizovanom kriminalu. Posle svrgavanja režima njegovog oca 5. oktobra 2.000. godine, otvorena je mogućnost za ispitivanje  poslovanja mlađeg Miloševića. 

Međutim, on je samo dva dana kasnije napustio Jugoslaviju. Sa lažnim pasošem je pokušao da ode u Peking, ali je 9. oktobra deportovan u Rusiju.

Ukoliko bi Marko Milošević došao u Srbiju, on bi zbog raspisane poternice trebalo da bude uhapšen.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Новосађанин

  pre 314 dana i 6 sati

  Покој души Председнику. Тек ћемо га правити од блата...

  Oceni komentar:
  4
  2
 • Ne slažem se

  pre 314 dana i 5 sati

  Ne verujem da ćemo ga praviti od blata. Sijaset boljih odluka je mogao doneti, a on je mešetario sa narodom. Kao prvo, izdao je narod u Krajini. Nemoj mi praviti heroja od jajare.
  Srbija je ti gde je najviše zbog njega i njegovog ja.

  Oceni komentar:
  2
  6
 • Djuz

  pre 314 dana i 3 sata

  Hej,,Ne slazem se",mozes samo da puknes!
  Putin mu se klanja,jado!

  Oceni komentar:
  2
  1