U Novom Sadu 55, a u Vojvodini 191 potvrđen slučaj zaraze korona virusom

U Novom Sadu 55, a u Vojvodini 191 potvrđen slučaj zaraze korona virusom

Na današnjoj konferenciji za novinare Pokrajinske vlade sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković je naveo da je u Vojvodini korona virusom zaražen ukupno 191 građanin.

Kako je rekao, 68 slučajeva je u južnobačkom okrugu, 12 je u zapadnobačkom okrugu, 17 u severnobačkom okrugu, 40 u južnobanatskom okrugu, 11 u srednjebanatskom okrugu, 23 u severnobanatskom okrugu i 20 slučajeva u sremskom okrugu.

Kada je reč o distribuciji zaraženih po gradovima, najviše ih je u Novom Sadu 55, a slede Pančevo, Kikinda, Sremska Mitrovica i Zrenjanin.

Na klinikama Kliničkog centra Vojvodine hospitalizovana su 82 pacijenta od čega je pet na respiratorima. Na žalost, jutros smo imali još jednu smrt, a reč je o pacijentu iz Sremskog okruga, odnosno iz Šatrinaca koji je rođen 1955. godine, a uz COVID-19 je imao i druge bolesti, između ostalih, dijabetes, koji je napravio trajna i ozbiljna oštećenja na krvnim sudovima – rekao je Gojković.

Kako je dodao, dobra vest je da će danas na kućno lečenje biti otpuštena još dva pacijenta, što čini ukupno pet koji su izlečeni.

Pored toga, zdravstveni sistem funkcioniše u potpuonosti i u proteklom periodu su ukazane usluge za 54.000 građana Vojvodine – rekao je Gojković.

On je odgovarajući na pitanje novinara rekao da nijedan lekar KCV nije oboleo.

Nijedna medicinska sestra nije obolela, osim jedne sa Infektivne klinike zbog koje je u izolaciji bio veći broj lekara. A medicinska sestra se nije zarazila na klinici nego je zaražena od svoje porodice koja je putovala u inostranstvo – rekao je Gojković.

Petoro je zaraženih lekara iz Vojvodine, od toga četiri epidemiologa koji su pozitivni.

To je bio moj najveći strah i problem. Na sreću, oporavljaju se. Oni su bili ostvarili bezbroj kontakata u poslednjih 15 dana.

– Zaražena je i jedna doktorka iz Novog Sada koja je izašla po pozivu na teren kod pacijenta koji se žalio na kardiovaskularne tegobe, a ona je došla u uniformi za kardiološke tegobe - ispostavilo se da pacijent ima temperaturu 39 –  rekao je Gojković.

Naveo je da su tri stomatologa takođe zaražena, od kojih je jedan u teškom stanju i on je trenutno najkritičniji pacijent.

Oceni vest:
9
16

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bojana

  pre 63 dana i 22 sata

  Molim za informaciju,gde su u N. Sadu postavljene cisterne sa sredstvima za dezinfekciju,kako bi se građani mogli snabdevati?

  Oceni komentar:
  2
  23
 • Dragan

  pre 63 dana i 16 sati

  Dosadni ste sa koronom vise. Sad kad prodje to onda po starom auta zagadjuju vazduh. Dokle smo dogurali koja budala se vata ti je gluposti

  Oceni komentar:
  16
  6