U Novom Sadu otvoreni svi tržni centri osim "Promenade"

U Novom Sadu otvoreni svi tržni centri osim "Promenade"

Tržni centar "Promenada" nije počeo sa radom, kada i ostali objekti ovog tipa, a nakon ukidanja vanrednog stanja, jer nije dobio upotrebnu dozvolu, saznaje 021.

Datum ponovnog početka rada nije poznat, a na ulazu u objekat istaknuto je obaveštenje da će to desiti "uskoro".

Kako 021 saznaje, uprkos tome što su se zakupci pripremali kako bi bili spremni za otvaranje današnje otvaranje, obaveštenje o tome da se tržni centar ipak neće otvoriti dobili su kasno sinoć, sat pre ponoći. Zakupci koji su se obratili redakciji 021 navode da su iznenađeni odlukom kompanije "Nepi Real Estate" (vlasnik Promenade) da ih u poslednjem momentu obaveste da neće raditi i to zbog problema sa dozvolom, koju nisu dobili ni u dodatnom roku.

Za vreme vanrednog stanja i poslednjih dana kada je postalo jasno da će tržni centri početi sa radom, Uprava Promenade ništa nije saopštavala, ali smo se svi spremali jer smo videli odluku Kriznog štaba, a i Nepi je izdao saopštenje da će njihov objekat u Kragujevcu početi da radi 8. maja. Međutim, u četvrtak pred ponoć, iako su se svi spremali za rad, dobili smo obaveštenje da se neće raditi do daljeg jer navodno zbog pojedinih lokala nije izdata upotrebna dozvola – kaže jedan od zakupaca koji je tražio da ostane anoniman.

Tržni centar krivicu prebacuje na zakupce

Zakupci koji su se javili redakciji Portala 021 kažu da su upoznati sa problemom Promenade oko dobijanja upotrebne dozvole zbog ispumpavanja podzemnih voda i protivpožarne zaštite, kažu i da je Nepi tokom vanrednog stanja izvodio radove u unutrašnjosti objekta kako bi otklonio problem, ali da ih je iznenadilo saopštenje vlasnika tržnog centra koji je svu krivicu svalio na zakupce.

Usled nemogućnosti da pravovremeno prikupimo odgovarajuću dokumentaciju za lokale zakupaca, a takođe i imajući u vidu restriktivne mere koje su bile na snazi kao rezultat Kovid-19, a koje su doprinele daljim odlaganjima, postupak pribavljanja upotrebne dozvole i dalje traje. Prema tome, molimo Vas da imate u vidu da radnje ne mogu biti otvorene dok postupak ne bude okončan, za šta smo uvereni da će se dogoditi u sledećih sedam dana. O tačnom datumu otvaranja ćemo Vas obavestiti u najkraćem roku, a svakako najmanje jedan dan unapred – stoji u obaveštenju koje je Nepi poslao zakupcima.

Spor oko zakupa

Zakupci su ponašanje Uprave Promenade ocenili neodgovornim i podsetili da su tokom vanrednog stanja imali spor koji do sada nije rešen oko plaćanja zakupa. Naime, za razliku od vlasnika drugih tržnih centara, Nepi nije ukinuo plaćanje zakupnine ili omogućio popust na rentiranje tokom dva meseca u kojem nije bilo nikakvih prihoda, već traži da se plaća puna cena zakupa prostora.

"Ponudili su da se plaćanje odloži za 60 dana, ali to su i dalje veliki troškovi za neke prodavnice koje nisu radile dva meseca, a uz to imaju i stalne troškove. To nije ozbiljan problem za velike trgovinske lance, ali ima dosta i onih kojima je taj jedan lokal ceo posao. Zbog toga se grupa od oko 50 malih zakupaca organizovala i zatražila sastanak sa Upravom. Međutim, nikakvog odgovora još uvek nema", navode zakupci za 021.rs.

Ostatak teksta možete da pročitate OVDE

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan