U petak isplata punog iznosa penzije i dodatka od 4.000 dinara

U petak isplata punog iznosa penzije i dodatka od 4.000 dinara

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će sutra, 10. aprila početi isplata cele martovske penzije koja će biti uvećana za jednokratnu pomoć u iznosu od 4.000 dinara.

Mali je rekao da je doneta odluka da se martovska penzija ne isplaćuje u dva dela, već odjednom i to zajedno sa obećanom pomoći penzionerima.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, Mali je naglasio da su najstariji sugrađani apsolutno zaslužili da budu podržani i finansijski u ovako teškim trenucima.

Odgovornost koju su pokazali tokom vanrednog stanja, čuvajući, pre svega svoje živote, ali i naš zdravstveni sistem i državu je zaista ogromna i može da posluži kao primer drugima. Znam da im nije lako, ali ih molim da izdrže zbog svoje dobrobiti – poručio je Mali i dodao da mu je želja da oni uskršnje praznike provedu u miru i zdravlju.

Mali je podsetio da je u vanrednim okolnostima republički budžet dobio sasvim jednu novu ulogu i naveo da je najvažniji zadatak budžeta tokom pandemije izazvane virusom korona danas da finansira troškove borbe za živote i zdravlje građana Srbije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan