U ponedeljak dospeva treća rata poreza na imovinu

U ponedeljak dospeva treća rata poreza na imovinu

U ponedeljak, 15. avgusta, ističe rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za tekuću godinu, svim poreskim obveznicima – fizičkim licima, preduzetnicima i pravnim licima.

Gradska poreska uprava obaveštava Novosađane da stanje na računu poreza na imovinu kao i informaciju o visini treće rate, poreski obveznici fizička lica mogu dobiti na sledećim lokacijama:

• info-pultu Gradske poreske uprave u TC ''Promenada''

• šalter sali Gradske poreske uprave na adresi Ulica Vojvođanskih brigada br. 24 - 26

• šalter mestu Gradske poreske uprave u prostorijama JKP "Informatika" na adresi Bulevar Slobodana Jovanovića br. 15

• upitom na mejl adresu

• putem naloga na Portalu eUprava

Iznos treće rate za uplatu godišnjeg poreza na imovinu može se utvrditi i uvidom u Rešenje o utvrđenom porezu na imovinu za 2022. godinu, koje, u slučaju da obveznik ne poseduje iz nekog razloga, pored šalter sala Gradske poreske uprave Grada Novog Sada, može preuzeti i u svim radnim jedinicama JP ''Pošta Srbije'' na teritoriji Grada Novog Sada, kao i u svim radnim jedinicama naseljenih mesta koja pripadaju Gradu Novom Sadu. 

Za sva dodatna pitanja, poreski obveznici mogu kontaktirati Gradsku poresku upravu radnim danom, od 8 do 14 časova telefonom na brojeve: 021 66 16 114 (dežurni inspektor za fizička lica), 021 4871 751 i 021 4871 707. 

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata, napominju iz Poreske uprave Novog Sada.

Prema Zakonu o porezu na imovinu, porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja.

Porez na imovinu prikupljaju lokalne samouprave i izmiruje se u četiri rate: prva do 14. februara, druga do 15. maja, treća do 14. avgusta i četvrta rata se plaća do 14. novembra. Može se platiti i u manjem broju rata od zakonom propisanih, uključujući i plaćanje utvrđenog poreza odjednom, do dospelosti poreske obaveze za svako tromesečje.

Zakon je definisao i mogućnost zastarevanja naplate duga po osnovu poreza na imovinu.


Šta može da se dogodi ako ne platite porez na vreme, pročitajte OVDE.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Za obe strane jednako!

    pre 597 dana i 15 sati

    Jasno mi je to za uzimanje poreza i rokove - za građane. Za poslušne ovce.
    Ono što mi nije jasno, kada krene neka nepogoda po zajednicu, državu, poput divljanja cena i inflacije - kako vlada nema rokove, svaki 15-ti svakog trećeg meseca - da izvrši obuzdavanje toga?
    Govorim o ljudima, koji po zakonima i protokolima NEMAJU pregled ni kod psihijatra ni psihologa ni lekara opšte prakse - da li su normalni i sposobni ljudi, pre stupanja na dužnost? Za vozače to imamo.Ovi nas vozaju-a nemaju pregled?

    Oceni komentar:
    0
    6