Ubici 20, a saučesnici osam godina za ubistvo u Vrdniku

Ubici 20, a saučesnici osam godina za ubistvo u Vrdniku

Zoran Dimić (52) iz Subotice osuđen je juče pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici na 20 godina zatvora, a Danijela Đilasović (43) iz Beograda na osam godina zbog ubistva Nemanje Grčića (37) u brvnari u Vrdniku.

Kako saznaje "Dnevnik", Dimić je zbog krivičnog dela ubistvo osuđen na 15 godina zatvora, zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija na šest, odnosno na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 20 godina.

Danijela Đilasović je zbog krivičnog dela ubistvo u pomaganju osuđena na osam godina zatvora. Ona juče nije prisustvovala izricanju presude. Njoj je, inače, pritvor ukinut 8. juna ove godine.

Zločin se dogodio 25. aprila 2019. godine u jednom apartmanu u Vrdniku.

Prema navodima optužnice, Danijela, Grčićeva nevenčana supruga, koja se po optužnici tereti za ubistvo u pomaganju, bila je iskorišćena za njegovu likvidaciju.

Posle nekoliko meseci Grčićevog skrivanja po Poljskoj, jer je znao da je na meti jednoj novosadskoj kriminalnoj grupi, Grčić je na ženina uveravanja da ne mora da brine za svoju bezbednost, pristao da se nađe s Danijelom u Vrdniku.

– Danijela je Zoranu, navodno, javila u kojoj su kolibi i u dogovoreno vreme je ostavila odškrinuta vrata. Grčić je ležao na krevetu, ne sluteći da će se tada pojaviti njegov ubica. U trenutku kada je ugledao Zorana, skočio je prema njemu i onda je započelo rvanje između njih dvojice, nakon čega je usledio pucanj iz pištolja sa prigušivačem – ispričao je izvor iz istrage.

Prema saznanjima "Dnevnika", Grčić je ubijen s dva metka iz pištolja češke proizvodnje s prigušivačem dužine 22 cenimetra: jedan ga je pogodio u grudi s leve strane, nakon čega je pao preko taburea, dok je drugim hicem overen u potiljak.

Odmah nakon zločina, policija je privela Danijelu kao jedinog svedoka, ali je tokom ispitivanja ona često menjala iskaz, čak i napadača nije precizno mogla da opiše, što je izazvalo sumnju kod istražitelja. Tada se došlo do saznanja da je Danijela bila u emotivnoj vezi s Dimićem.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan