Upis dece u vrtiće počinje 11. aprila i to isključivo putem eUprave

Upis dece u vrtiće počinje 11. aprila i to isključivo putem eUprave

Upis dece u narednu godinu u vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" počeće 11. aprila i trajaće do 11. maja. U tom periodu roditelji će prijave podnositi isključivo elektronski, najavljuju iz te predškolske ustanove. Otvaranjem novih vrtića u Novom Sadu biće uvećan broj slobodnih mesta.

Po upisu prošle godine na listi čekanja za boravak u vrtićima bilo je oko 300 mališana. Godinama broj prijava premašuje kapacitete vrtića, ali se nadaju da će već u ovoj godini biti zanemarljiv broj mališana na listi čekanja, objašnjava Ružica Svorcan iz "Radosnog detinjstva".

Glavni zadatak u "Radosnom detinjstvu" do početka upisa je premeštanje, odnosno razmeštanje dece kako bi se efikasnije formirale grupe, a popunjavanje novih objekata u Veterniku i Sajlovu skoro je završeno, objašnjava Svorcan. To je, kako kaže, uobičajena procedura pre upisa.

Broj slobodnih mesta biće poznat uoči upisa kada se utvrdi broj dece koja borave u vrtićima i po okončanju premeštaja, a premeštaji na zahtev roditelja biće razmatrani u septembru, napominju iz "Radosnog detinjstva". I ove godine upis dece u vrtiće rešava se isključivo eUpravom gde roditelji moraju prvo da se registruju, objašnjava pomoćnica direktora Kancelarije za IT i eUprave Ana Šarenac.

Konačna rang lista dece upisanih u vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu biće objavljena 28.juna.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Violeta

  pre 118 dana i 16 sati

  Kako da upisem decu

  Oceni komentar:
  0
  1