Uručeni paketići i anatomski jastuci za male onkološke pacijente (FOTO)

Uručeni paketići i anatomski jastuci za male onkološke pacijente (FOTO)

Predstavnici Udruženja za promociju društvene odgovornosti iz Novog Sada i kompanije "Healthcare Europe" posetili su, uoči predstojećih praznika, Roditeljsku kuću Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) u Petrovaradinu i tom prilikom ovoj organizaciji uručili paketiće za decu i 300 anatomskih jastuka od memorijske pene koji su namenjeni kako deci, tako i njihovim roditeljima-starateljima.

Predsednica NURDOR-a Joland Korora upoznala je goste sa funkcionisanjem ove organizacije i njenim potrebama i zahvalila se na uručenoj pomoći. Kako je naglasila, anatomski jastuci biće iskorišćeni za opremanje kako roditeljskih kuća, tako i dečjih onkoloških odeljenja po bolnicama u Srbiji, ali i hirurških odeljenja.

Kako je dodala, NURDOR vodi brigu i o školovanju malih onkoloških pacijenata, jer deca, usled terapija, mnogo izostaju iz škole, pa je neophodno da im se pruži podrška da povratak u školske klupe bude uspešan i ne propuste gradivo.

Direktor "Healthcare Europe" Aleksandar Podravac rekao je da ta kompanija izuzetnu pažnju posvećuje društvenoj odgovornosti, pogotovo socijalno osetljivim kategorijama društva, te je uoči otvaranja fabrike za proizvodnju dušeka, naddušeka i jastuka od memorijske pene kompanija donirala bolnicama u Srbiji veliku količinu svojih proizvoda kako bi se poboljšali uslovi smeštaja bolničkih pacijenata, kao i da je ova donacija namenjena deci koja se bore sa opakom bolešću, ali i roditeljima koji su kraj njih i pružaju im podršku. Tom prilikom najavio je i da će NURDOR od ove kompanije moći da računa na pomoć i ubuduće.


Predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović najavio je da to Udruženje pet godina realizuje projekat "Učim + Znam = Vredim" koji promoviše na bilbordima najupešnije đake osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu i šest okolnih opština, i da je saradnja sa kompanijom "Healthcare Europe" na realizaciji projekta "Učim + Znam = Vredim" rezultirala i ovom inicijativom – da se pruži podrška deci koja vode bitku protiv opake bolesti.

On je istakao da je namera udruženja bila da se podrže i mladi koji vode životnu borbu kako kroz ličnu inicijativu, tako i kroz animiranje kompanija i pojedinaca koji su voljni da pomognu.

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan