Uskoro počinju radovi na uređenju Univerzitetskog parka u Novom Sadu

Uskoro počinju radovi na uređenju Univerzitetskog parka u Novom Sadu

U želji da Novosađanima ukaže na značaj ozelenjavanja, važnost postojanja parkova u urbanim sredinama, kao i boravka u parkovima i na zelenim površinama, Grad Novi Sad pokreće projekat "Oživimo parkove", koji predstavlja kontinuirani nastavak akcije "10.000 stabala za Novi Sad".

Kako je saopšteno iz Gradske kuće, početkom novembra počeće pripremni radovi na uređenju zelene površine u okviru rekonstrukcije Univerzitetskog parka koji će trajati do sredine decembra.

Pejzažno-parkovskom obradom, podizanjem novog zelenila i unošenjem novih sadržaja, taj prostor značajno će biti obogaćen. U okviru prve faze radova planirana je sadnja 88 novih stabala (breze, grabovi, koprivići, jasenovi i hrastovi).Analizom postojećeg stanja dendroflore Univerzitetskog parka od strane Stručnog tima, koji čine profesori i saradnici sa Poljoprivrednog fakulteta, konstatovano je da će vredna i vitalna stabla biti zadržana, stabla na kojima je neophodna intervencija orezana, a bolesna i suva koja ugrožavaju bezbednost ljudi i objekata, i koja su doživela svoju fiziološku zrelost uklonjena.

– Vizija Grada Novog Sada je da se u narednom periodu uradi rekonstrukcija svih parkova na teritoriji grada, kako zelenila tako i propratnog sadržaja, u cilju podsticanja građana da svoje slobodno vreme više provode u parkovima tokom cele godine – kaže se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • nikola

  pre 1354 dana i 20 sati

  Ajmo posecimo svo drvece koje imamo u gradu

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Yo

  pre 1354 dana i 19 sati

  Već ste počeli seći zdrava stabla zbog blizine parkinga koji se šire, pa oko zgrade rektorata da bi se bolje videlo arhitektonsko delo. Nemojte samo uraditi ono što ste sa Limanskim parkom, poseći svo drveće kome svedočimo mnogo decenija od kad je posadjeno. Koliko vam je ozelenjavanje uspešno pokazuju oni preskupo plaćeni orasi oko Bici oaze, prekoputa rektorata, koji su se svi posušili jer niste znali da drvo koje se posadi mora i da se zaliva. Ogradite, izmedju ostalog, šetalište za naše pse.

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Radnik Zelenila

  pre 1354 dana i 18 sati

  Aaaa.... biće stabala za rođake, eto, već je zahladnelo.
  Da.... nemojte biti tako oštri, sve je po formiranom protokolu. Doš'o magistar, proglasio ga trulim, a mi posjekli.
  Što volim kad niđe nema zelenila, podsjeća me na onaj moj krš, đe sam ponik'o.

  Oceni komentar:
  0
  4