Uskoro se pokreće skupštinska procedura za promenu Ustava Srbije

Uskoro se pokreće skupštinska procedura za promenu Ustava Srbije

Na konsultacijama premijerke Ane Brnabić sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Majom Popović odlučeno je da se pokrene skupštinska procedura za promenu Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, saznaje Tanjug.

Tim povodom je dogovoreno da bi za desetak dana trebalo da se održi sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na kojoj će biti predstavnici pregledača ustavnih amandmana iz Ministarstva pravde i Vlade Srbije.

Predlog ustavnih amandmana koje je izradilo Ministarstvo pravde i koji je dobio pozitivnu ocenu Venecijanske komisije Saveta Evrope u okrobru 2018. godine, činiće polaznu osnovu za izmene Ustava Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe.

Predlog pomenutih amandmana, koji će biti definisani u Skupštini Srbije u narednom periodu, u saglasnosti su sa predlogom Vlade za izmenu Ustava koji je 4. decembra stigao u skupštinsku proceduru.

Za desetak dana se očekuje prva sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na kojoj će se definisati način sprovođenja javne rasprave o predloženim promenama.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • SRAMOTA ME NARODA

  pre 723 dana i 21 sat

  Građanin sam Republike Srbije, njoj plaćam porez i trebalo bi da se osećam zaštićeno.
  Danas sam gledao u Skupštini Srbije, kako od 148 prisutnih (a trebalo bi da bude 250) samo 15 poslanika ili oko 10% podržava stavljanje na red predloga o PODIZANJU SPOMENIKA DECI nastradaloj 1999-te od zverske agresije NATO pakta, amerike prvenstveno.
  Obrazloženje Ivice Dačića je bilo da nema novca.
  Nije, eto, isplaniran novac, a može da ima i druge posledice.
  Za 20 godina od agresije, razularena Skupština je na mnogo što šta trošila, ali Budžet ne nađe novca za mali spomenik deci.
  Boje se da podignu spomenik našoj deci.
  Koliko bi trebalo da se oseća zaštićenim bilo koji građanin Srbije, kada se vodeća ustanova ove zemlje BOJI da podigne spomenik nastradaloj deci, njih 97, od uzrasta mesec dana, preko šest, godinu, dve godine, 6 godina pa do 15.
  Sramota me pred dušama te poginule dece, koju smo po prirodnim i ljudskim zakonima trebali da zaštitimo.
  A sada, zbog straha određenog broja ukakanih stražnjica takozvanih poslanika - ni spomenik im ne dižemo posle 20 godina.
  Zaista, nemojte više komentarisati po medijima, bilo šta o tome da je se neko ponosi jer je Srbin, ili da ovaj narod bilo čime treba da se ponosi...

  Oceni komentar:
  1
  9
 • milana

  pre 722 dana i 15 sati

  Da li su to oni amandmani koji treba da omoguće izbacivanje Kosova iz Ustava?

  Oceni komentar:
  0
  2