VIDEO: Šta (i za koga) rade geometri na Šodrošu?

VIDEO: Šta (i za koga) rade geometri na Šodrošu?

U strahu od "Novog Sada na vodi" velike su oči.

Nakon što su se na internet stranici organizacije "Vidi, gari, ne može!" – koja se bori protiv izgradnje tzv. Novog Sada na vodi – pojavili snimci geometara koji su juče oko podneva vršili merenja u okolini Šodroša i Dunavca, tvrdeći da rade za kompaniju "Galens-Invest", iz Kabineta gradonačelnika stiglo je saopštenje u kome se kaže:

– Za potrebe izrade Plana generalne regulacije leve obale Dunava u Novom Sadu, na potezu Šodroša i Dunavca do plaže Štrand, u toku je izrada dopune Hidrološke studije vodotoka Dunava sa hidrografskim podacima koju sprovodi Institut "Jaroslav Černi" iz Beograda – Pinosave.

Kako navode u Gradskoj kući, dopuna studije se radi u cilju poboljšanja hidroloških i matematičkih modela, a vrše se i detaljna hidrološka i hidrografska snimanja korita reke Dunav.

– Pre dva meseca urađeno je kompletno geodetsko snimanje leve i desne obale Dunava sa rasterom 0,5 h 0,5 metara, u dužini od po 5 kilometara uzvodno i nizvodno, od Kameničke ade i Ribarskog ostrva, odnosno u ukupnoj dužini od oko 15 kilometara – kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika.

Na sajtu "Vidi, gari, ne može!" navodi se da će aktivisti pratiti dalja dešavanja u želji da pravovremeno reaguju.

– Svi koji žive blizu Dunavca i koji mogu brzo da se stvore na licu mesta ako zatreba, biće nam od pomoći – poručuju iz ove organizacije.

Oceni vest:
8
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pinčika

  pre 720 dana i 27 minuta

  Ala lažuuuu... I baš sad, u decembru hidrološka snimanja korita Dunava i celog terena koji je zapljun'o "Galens"? Pa ne kopčam ja košulju na leđima...

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Ukazuje mi se

  pre 719 dana i 21 sat

  Znači, spremimo se da na proleće čitamo vest:
  "Građani preprečili put bagerima. Galens pozvao policiju u pomoć. Gradonačelnik smiruje tenzije. U poseti ministar policije Vulin, izjavio je..."
  Cenim , odmah posle januara, ako bude topao...

  Oceni komentar:
  0
  6