Više javno tužilaštvo odustalo od gonjenja nekadašnjeg vođe navijača

Više javno tužilaštvo odustalo od gonjenja nekadašnjeg vođe navijača

Nakon svedočenja nekoliko policajaca u novosadskom Višem sudu, Više javno tužilaštvo odustalo je od krivičnog gonjenja Novosađanina Ivana Кljučovskog (32), nekadašnjeg šefa lokalne navijačke grupe, okrivljenog za nasilničko ponašanje pre osam godina na sportskom događaju i ometanje službenog lica u obavljanju poslova.

Kako prenosi Sudska hronika "Dnevnika", svi saslušani policijski službenici, pa i oni koji su povređeni u navedenom događaju na novosadskoj Železničkoj stanici pri odlasku lokalnih navijača na meč u Beogradu, kazali su da ne prepoznaju okrivljenog kao osobu koja je tada bacala kamenice na njih. Onima koji nisu mogli da se prisete događaja u kojima je povređeno nekoliko policajca prikazan je kvalitetan video-zapis sukoba na platou novosadske stanice.

"Dnevnik" takođe navodi da su ostali okrivljeni iz pomenutog slučaja – Slobodan M., Dražen N., Stefan P. i Nenad M. – sklopili sporazume o priznanju krivičnog dela ili se negde radilio o nastupanju apsolutne zastarelosti, ali Кljučovski je tražio da se utvrdi da on u trenutku spornih dešavanja nije bio na licu mesta. Snimak je jasno i pokazao da se on pojavljuje na mestu događaja tek kad je situacija završena, odnosno stavljena pod potpunu kontrolu. Doduše, piše "Dnevnik", on je kazao da su osobe koje su se sukobile s policijom njegovi drugari, i da je tada pošao da vidi šta se dešava s njima.

UNIŠTAVALI IMOVINU, VREĐALI POLICAJCE: Po optužnici, 15. apila 2010. godine oko 15 sati na Železničkoj stanici u Novom Sadu u sastavu grupe navijača, prilikom odlaska na fudbalsku utakmicu koja se odigravala u Beogradu, navedeni okrivljeni su su nasilno ponašali, uništavali imovinu, vređali policajce i pretili im, uz bacanje kamenica u jednom trenutku.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan