"VISOK RIZIK ZA GENERALNO ZDRAVLJE": Stav struke jednoglasan po pitanju kretanja za Uskrs

"VISOK RIZIK ZA GENERALNO ZDRAVLJE": Stav struke jednoglasan po pitanju kretanja za Uskrs

Prema rečima zamenice direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Darije Kisić Tepavčević, stav struke po pitanju kretanja za Uskrs je jednoglasan i potpuno jasan – bilo kakvo okupljanje i ponašanje koje će da poveća rizik za nastavak infekcije je nešto što je visok rizik za generalno zdravlje populacije.

Tu nemamo nikakvih kompromisa. Stručno medicinsko mišljenje zasnovano na dokazima je vrlo jasno rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je istakla da su svaka nedelja i svaki dan ključni, sve do momenta kada ukupan broj novootkrivenih slučajeva kontinuirano bude nula.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" upozorila je na to da se epidemiološka situacija može promeniti za dan i da se ne smemo opustiti, već učiniti sve napore da se što pre izborimo sa epidemijom.

Bez obzira na to što stalno ističeno da smo zadovoljni tokom epidemijske krive, pojedinačni slučajevi i pojačano obolevanje u određenim grupama, kao i smrtni ishodi, pokazuju da se epidemiološka situacija može promeniti za dan – naglasila je ona i još jednom pozvala na dodatne napore u borbi sa korona virusom.

Ona nije mogla da kaže do kada će i šta od mera trajati i kada će one biti relaksirane, ali je izrazila uverenje da se, ako se i dalje budemo odgovorno i savesno pridržavali mera i ako ne bude više ekscesnih situacija, može očekivati da će uskoro doći do silaznog toka na krivulji epidemije.

Takođe, Kisić Tepavčević je dodala da se po pitanju korona virusa u Srbiji ne može izuzeti nijedan deo naše zemlje i da virus uvek pronađe put do osetljivih osoba, navodi se u saopštenju na sajtu Vlade Srbije. 

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan